Америчка војска се спрема за напад који би могао да сруши комунални систем

© AP Photo / Mass Communication Specialist 3rd Class Amber Smalley/U.S. NavyАмерички војник
Амерички војник  - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Национана гарда завршила је двонедељну вежбу обуке за реаговање на симулирани сајбер напад који би проузроковао застој у раду комуналних служби широм Сједињених Држава.
 
Овогодишње вежбе симулирале су сајбер напад који циља комуналне службе на западној обали пре него што се прошири на исток преко Сједињених Држава према Новој Енглеској.
Поред пружања практичне обуке како одговорити на активне нападе, вежба је такође имала за циљ да изгради сарадњу у сајбер одбрани између Националне гарде и партнера из приватног сектора, ФБИ, Агенције за сајбер безбедност и инфраструктуре Министарства за националну безбедност, Федералне регулаторне комисије за енергетику и америчке сајбер команде.
”Успоставили смо линије комуникације и сада је много лакше и одговорити на будуће нападе”, рекао је Рајан Милер, државни службеник за сајбер операције Националне гарде, преноси Дејли мејл.
Потпуковник Камерон Спраг, главни службеник за информисање Националне гарде рекао је да су симулирани сајбер напади дизајнирани да буду што реалнији и сложенији како би се припремили за све врсте инцидента који постају све чешћи широм земље.
”Сајбер безбедност, посебно у критичној инфраструктури и државној влади, тренутно је велико питање. Можете то видети у вестима сваки дан. Овакви напади су у порасту, они доводе до губитка података, губитка интелектуалне својине. Тешко је ићи у корак са противником. Такође смо у последњих неколико година забележили значајан раст сајбер напада и покушаја сајбер рата усмерених на електро индустрију и снабдевање водом. Тренирајући такве случајеве, боље ћемо се припремити за случај стварног инцидента”, изјавио је пуковник америчке војске Вуди Гротон.
Сајбер напади на цивилну инфраструктуру последњих година заузимају важно место као питање националне безбедности, јер постају све чешћи и разорнији.
Сајбер напад на Колонијал пајплајн у мају довео је до паралисања највећег америчког гасовода што је изазвало несташице горива на деловима источне обале.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала