Црна Гора продаје државни „мајбах“: Заказана лицитација, почетна цена скоро пола милиона евра

© Фото : Youtube/Predsjednik Crne Gore/PrintscreenМило Ђукановић и његов аутомобил "мерцедес мајбах"
Мило Ђукановић и његов аутомобил мерцедес мајбах - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Министарство финансија и социјалног старања Црне Горе објавило је позив за учешће на јавном надметању за продају аутомобила марке „мерцедес бенц мајбах С650“, регистарских ознака ПГ ХМ 542, по почетној цени близу пола милиона евра. Тај „мајбах“ користио је бивши црногорски премијер Душко Марковић, док други и даље користи председник Мило Ђукановић.
Како је наведено у огласу објављеном на сајту Владе Црне Горе, почетна цена наведеног возила је 456.933,18 еура.
„Продаја имовине ће се вршити јавним усменим надметањем у Будви, Бабин до, Улица 8, бр. 1, у петак, 23. јула, са почетком у 19 часова“, наводи се у огласу.
Мило Ђукановић и његов аутомобил мерцедес мајбах - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2021
Мило остаје без „мајбаха“: Црногорска влада продаје луксузне „мерцедесе“ /видео/
Право да учествују на јавном надметању, како је прецизирано огласом, имају подносиоци пријава, односно сва заинтересована лица, која уплате депозит у износу од 5 одсто од износа почетне цене, и то 22.846,65 евра.
Влада Црне Горе је средином фебруара усвојила предлог за давање сагласности за продају два „мајбаха“. Тада је премијер Здравко Кривокапић казао да ће средства од продаје бити уплаћена у буџет, те да ће се користити за помоћ угроженим грађанима.
Два „мајбаха“ је крајем 2017. и почетком 2018. купила Агенција за националну безбедност за 1,2 милиона евра, преноси РТЦГ.
Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић раније је у парламенту саопштио да вредност другог возила није ни процењена јер га још користи председник Црне Горе Мило Ђукановић.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала