Хеликоптер којим је летео колумбијски председник погођен са више хитаца /видео/

© REUTERS / COLOMBIA PRESIDENCYТрагови погодака из ватреног оружја на хеликоптеру колумбијског председника
Трагови погодака из ватреног оружја на хеликоптеру колумбијског председника - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Колумбијски председник Иван Дуке Маркес потврдио је да је на хеликоптер којим је летео са другим званичницима извршен напад и да је летелица више пута погођена хицима из ватреног оружја.
Инцидент се догодио у петак, док је председников хеликоптер летео кроз колумбијску регију Кататумбо, према Кукути, главном граду провинције Норте де Сантандер, потврдио је Дуке у видео поруци, преноси Ројтерс.
„Оно што је очигледно је да је ово био кукавички напад, пошто се могу видети рупе на председниковој летелици“, нагласио је колумбијски председник.
Поред њега, у хеликоптеру су били и други званичници, укључујући министра одбране Дијега Молана, министра унутрашњих послова Данијела Паласиоса и гувернера Норте де Сантандер Силвана Серана.
Из председништва је потврђено да у инциденту није било повређених, а надлежним органима дата су јасна упутства да пронађу оне који стоје иза напада на председнички хеликоптер.
TELEGRAMMMM "{$url}"
На снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама, чује се пуцњава из највероватније аутоматске пушке док хеликоптер прелеће област Кукуте.
На снимцима и фотографијама које су објавили колумбијски медији, види се да је хеликоптер погођен са пет или шест метака, преноси РТ. На хеликоптеру су оштећени задњи део летелице, пропелер и панели који покривају мотор, али је он безбедно слетео.        .
Одговорност за напад још нико није преузео.
У немирном регион Кататумбо, на граници Колумбије са Венецуелом, налазе се велике плантаже коке, главног састојка кокаина.
​Ту делују и герилци левичарске Националноослободилачке војске (ЕЛН), бивши борци Колумбијских револуционарних оружаних снага (ФАРЦ) који одбијају мировни споразум из 2016. године са владом, заједно са наоружаним криминалним групама умешаним у трговину дрогом.
Недавно је у овој области забележен и напад аутомобилом бомбом у касарни колумбијске војске, када је повређено 36 људи.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала