Иран покренуо производњу вакцине „Спутњик Ве“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаВакцина „Спутњик Ве“ регистрована у 70 земаља
Вакцина „Спутњик Ве“ регистрована у 70 земаља - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Иран је започео производњу руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), а пробна серија је спремна, саопштио је руски Фонд за директне инвестиције (РФПИ).
 
„РФПИ и 'Актоверко', једна од водећих фармацеутских компанија у Ирану, саопштавају да је у земљи произведена пробна серија руске вакцине против короне 'Спутњик Ве'. Иран је прва држава у блискоисточном региону у којој је произведена вакцина 'Спутњик Ве'“, саопштио је РФПИ.
Такође се истиче да ће се вакцина произведена у Ирану користити за спровођење националног програма вакцинације на територији Ирана.
„РФПИ и 'Актоверко' активно сарађују у оквиру процеса технолошког трансфера. Локална производња вакцине 'Спутњик Ве' у Ирану омогућиће да се убрза темпо вакцинације становништва Ирана без логистичких трошкова. 'Спутњик Ве' већ игра важну улогу у заштити становништва земље од вируса корона, и производња у земљи подржаће напоре власти Ирана у борби против пандемије“, рекао је шеф РФПИ Кирил Дмитријев.
Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“, коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у већ 68 земаља са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.
Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више него што је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала