Јанез Јанша: Двоструки стандарди воде распаду ЕУ, борићемо се за једнака права за све

© AP PhotoЈанез Јанша
Јанез Јанша - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Премијер Јанез Јанша, након што је Словенија преузела председавање ЕУ од Португала, поручио је да ће се његова земља борити против двоструких стандарда у Унији.
Јанша је на церемонији поводом Дана државности симболично преузео председавање ЕУ од португалског министра спољних послова Аугушта Сантуша Силве и рекао да Словенија, пошто други пут председава Унијом, има одређено искуство са вођењем таквих заједница, преноси СТА.
"Знамо шта функционише, а шта не, знамо да су двоструки стандарди пут ка распаду и борићемо се за једнака правила за све", нагласио је Јанша.
Захваливши португалском председавању ЕУ на, како је рекао, "изванредном раду" у тешким околностима, Јанша је рекао да ће Словенија учинити све да постпандемијски опоравак буде брз и ефикасан и да се што пре поставе темељи за стратешку аутономију Уније, пренео је Танјуг.
Он је подвукао да је визија Словеније и ЕУ заснована на слободном изражавању мишљења, високим стандардима заштите људских права и владавине закона, који подразумевају једнака правила за све.
Јаншиним обраћањем завршена је у петак двосатна церемонија националног Дана државности, на којој су учествовали највиши словеначки званичници и политичари, верски лидери, као и високи гости из суседних држава и ЕУ.
Свечаношћу је обележена 30. годишњица словеначке државности, али и предстојеће председавање Саветом ЕУ, које формално започиње 1. јула.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала