Повратак Веслија Кларка на Косово: Циљ је наставак агресије на Србију и - завршни ударац

© AP Photo / Darko BandicГенерал Весли Кларк на Косову 1999. године.
Генерал Весли Кларк на Косову 1999. године. - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Ангажовање Веслија Кларка као саветника у „војсци Косова“ наставак је агресије на Србију у другом облику од оне коју је он водио као први човек НАТО-а за време бомбардовања СР Југославије и Србије, каже за Спутњик Владислав Јовановић бивши амбасадор Југославије у Уједињеним нацијама поводом информације да се овај амерички генерал враћа на КиМ.
Јовановић напомиње да је Кларково ново интересовање за „преобучену терористичку ОВК“ доказ више да је Америка та која управља Косовом док је Приштина само статиста у тој причи.

Кларк и ОВК поново заједно

„Али, можда је и добро што се Кларк појављује у својој новој /старој улози јер то само потврђује да је ОВК била пешадија НАТО чији је командант био Кларк, и да су се незаконито, без одобрења УН удружили и противправно напали једну земљу. Заједнички циљ им је био да се Косово и Метохија отргне физички од Србије“, каже Јовановић.
Према његовом мишљењу, ангажовање Кларка на Косову је само потврда на куб да је тај злочин против мира који је учинио НАТО под руку са терористима из ОВК – кршење међународног права и то у дужем временском периоду.
„Почев од момента када је припремао као командант НАТО снага и спровео агресију на једну земљу чланицу УН-а без неопходног одобрења СБ УН. По дефиницији Генералне скупштине УН то значи да је учинио злочин против мира. То је највећи могући ратни злочин,“ напомиње саговорник Спутњика.          

Кларк потврђује свој злочин

Из тог злочина, додаје Јовановић, проистекли су и сви други злочини, а Кларк је сада само потврдио да имају намеру да заврше започет посао и да је циљ терористичке ОВК и НАТО да доврше процес одвајања Косова и Метохије од Србије, иако она на тај део своје територије има право по свим међународним законима.
„Ако Кларк заиста преузме ту улогу и појави се као инструктор и помагач „преобучене“ ОВК онда и он лично овим чином дефинитивно потврђује своју злочиначку улогу према Србији у дужем временском периоду од скоро 22 године,“ закључује Јовановић.

Стижу и амерички дронови

Саговорник Спутњика имао је и лично прилику да упозна Веслија Кларка али како каже када је био само статиста у америчким делегацијама које су посећивале својевремено Слободана Милошевића и каже да на њега није оставио утисак неког „вамп“ стручњака за војну тактику. А то је, како каже, и доказано јер је агресија НАТО на СРЈ требало да се заврши за три до пет дана а трајала је 78 дана и прекинута је добром вољом тадашњег руководства СРЈ, а не што смо војно били поражени.   
Најављује се да ће Кларк ускоро да посети Косово на позив тамошњег тзв Министра одбране и тада би требало да се усагласи тачан начин Кларкове помоћи КБС односно тзв Војсци Косова, преносе приштински медији.
Упоредо са информацијом о Кларку у косовским медијима се преноси вест и да косовска влада намерава куповину четири дрона од Сједињених Америчких Држава за потребе Косовских безбедносних снага, за 11,9 милиона евра.
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала