Степијева контра: Немци већ славе

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Фудбал је по ко зна који пут показао зашто је интересантна и јединствена игра, у којој су било каква предвиђања практично немогућа и никако после групне фазе не можете да се ухватите за једну екипу и да кажете - да, то је та селекција, они ће да освоје Европско првенство.
„Група смрти“, расплет у њој био је невероватан. Немци су двапут били пред испадањем, а на крају су у 85. минуту дали гол Мађарима и прошли у нокаут фазу.
У тој групи свако је могао да буде први и четврти, просто невероватно. Али, невероватно је да ово Европско првенство, не могу да напишем да је нерегуално, али репрезентације играју час добро, час лоше. Немци изгубили од Француза, па разбили европске прваке Португалце, па се мучили и ремизирали са Мађарском...
Слободан Комљеновић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Комљеновић за Спутњик: „Шестица“ од Холанђана – срамота Југославије за цео живот
Ништа није могло да се предвиди. Супруга је у једној соби гледала Немачку, ја у другој Француска – Португалија јер је то била јача утакмица. Прича ми супруга како се мученик Лев, који је иначе миран јер је навикао да Немци газе, скакао и тресао се.
На крају су се квалификовали и сада цела Немачка слави. Славе као да су већ добили Енглезе. Као што је рекао Гари Линекер „Фудбал је игра у којој 22 човека шутирају лопту, а на крају увек победе Немци“.
Турниска су екипа, очигледно да им треба да ухвате залет, па да прикажу најбољи фудбал и да добију сигурност.
Немци су редовно на великим такмичењима побеђивали Енглезе, сматрају да им леже без обзира што се игра на Вемблију, баш као и Португалци, али се рецимо угледни немачки Билд огласио насловом „Даље, а не знамо зашто“. Јасна алузија на издања у групи и реми са Мађарском на крају.
​Сматрам да су и даље Французи фаворити, због квалитета свих тих играча које на располагању има Дидије Дешан. Мбапе када узме ону лопту увек очекујте да ће нешто да се деси, али је проблем што је узме на сваких 15-20 минута, а оно остало време се чува.
Не знам да ли ће тако моћи у Реалу да игра ако буде прешао. Јер, у Пари Сен Жермену има једно место које је свето, али то је заслужио начином на који диже себе и клуб.
Ипак, када пређеш у један Реал или Барселону, ти велики клубови, они не трпе те „нестанке“ од по 20 минута. Не можеш тако да се понашаш. Понављам, због Бенземе, Кантеа, Гризмана и Мбапеа, Французи су најкомпетентнији да освоје турнир.
И Белгијанци су пуно тога показали. Де Брујне, Лукаку, браћа Азар, они богами имају раскошан потенцијал. Како су само окренули против Данске, на крају су добили и Финску за максималних девет бодова у групи.
Сада их чекају Португалци и Кристијано Роналдо који је са пет голова први стрелац турнира. У реду, дао је голове углавном из пенала, али мислим да су сви били чисти ко сузе и да нема полемике.
Предност дајем Белгији, јер се Португалци провлаче, а Де Брујне је чудо од играча. Играч светских размера који познаје своју екипу, има способности лидера, код њега све иде лако, па и у 90 минуту делује свеж као да је тек 15. минут. Ту је и Лукаку који је и са лоптом и без лопте у стању да претрчи све живо и да постигне гол.
Биће изузетно занимљиво у двобоју Хрвата и Шпанаца. И једни и други су се пробудили у последњи час. Гледам и не могу да верујем да Луис Енрике поред тога што су га сви терали и отписали, осудили, он и даље ставља Морату у прву поставу и каже да га је намерно ставио да игра како би добио самопоуздање које је потребно тиму.
Уместо да поведе на турнир 26 играча, он је узео 24, стално пиша уз ветар. Успех му дозвољава, успех га тера да дође на још луђе идеје.
А Хрвати, чини ми се да је код њих било кључно што су променили дресове и вратили се оним чувеним коцкастим црвено-белим. Чим сам видео против Шкота ту гарнитуру, помислио сам да ће да их „згазе“. Тако је и било.
Модрић је из оне динамике коју стално има у Реал Мадриду, коначно пришао 30 метара ближе противничком голу, правио је чуда. Дао је и наместио гол, видео је да мора да иде напред јер је дотерало цара до дувара.
Ипак, када све саберем и одузме, Шпанци су фаворити. Показали су против Словака да могу да дају голове, Немцима су у ономад дали шест комада, нису заборавили да тресу мреже, то је негде у њиховим главама у њиховој бити.
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Степијева контра: Разбијен мит о ванземаљцима и мој заборављени ученик
Сада морају да се покажу у великим утакмицама, то је један притисак који може да притисне толико да одиграте слабо, али опет не очекује то од њих.
Навијам за Хрвате када су већ Македонци испали, мада предност Шпанији. Имају млађе играче који немају страх и то у једној утакмици може да буде од пресудне важности.
С друге стране Хрватској је ово последња шанса ове генерације, можда још Светско првенство у Катару идуће године уколико се буду квалификовали.
Да не заборавим да поменем Мађаре, њих ми је највише жао. Борили су се часно до последњег судијског звиждука и били надомак писања историје. Штета!
Мислим да ће Италија да се прошета до четвртфинала не ниподаштавајући екипу Аустрије, чији је селектор Фода био мој играч у Леверкузену. Нашао је добар тим, тим који игра фудбал, и може да припрети, не и да угрози Италијане.
Супериорни су „азури“, нису примили гол на 11 утакмица, а у прошлом сусрету Манћини је одморио чак деветорицу фудбалера што је велика ствар.
Када одмориш једну утакмицу, то је три дана више, значи спојио си недељу дана одмора, што је идеално пред нокаут фазу на великом такмичењу, зато очекујем пуно од Италијана који су већ показали да су фантастична репрезентација.
► Ђота Фристајл у „Миљановом корнеру“: Смејали су ми се, али ја сам имао своје снове
► Руси су понижени, а неко ће за то морати да одговара
► Перина рабона: Хрвати имају... петљу, а ми смо остали 20.000 миља под морем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала