Трамп: Видимо се у суботу

© AP Photo / Chris Seward Бивши амерички председник Доналд Трамп
 Бивши амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп одржаће данас митинг у Охају, што ће бити његов први скуп од одласка из Беле куће. То такође означава почетак његових јавних наступа којим планира да се обрачуна са изабраним републиканцима за које сматра да су га прешли.
Ово ће уједно бити и први митинг од упада његових присталица на Капитол у јануару када је погинуло пет особа.
Овај скуп би, по оцени аналитичара, могао да наговести његов евентуални ангажман у изборима за Конгрес 2022, а можда и планове за нову председничку кандидатуру 2024. године.
Иако је Трамп већ говорио на скуповима републиканаца после изборног пораза, овај митинг у Охају, држави у којој је победио на изборима 2020. године, означава повратак масовним окупљањима која су од кључног значаја за задржавање подршке у бази странке.
Протеран са Твитера, Фејсбука и других друштвених мрежа које је користио за комуникацију са присталицама, Трамп жељно ишчекује повратак на сцену, пише Ју-Ес-Еј тудеј.
„Видимо се у суботу увече. Учинимо Америку великом поново, поново!“, навео је Трамп у саопштењу организације Сачувајмо Америку, додајући да очекује велики одзив.
Организатори најављују да ће ово бити први од неколико Трампових наступа у циљу подршке кандидатима на унутарепубликанским изборима.
Политички аналитичари кажу да ће овакви догађаји пружити Трампу платформу да се поново наметне као лидер Републиканске партије, промовише своје теорије завере о новембарским изборима и намири старе рачуне, наводи се у тексту.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала