Кинези за 28 сати направили зграду од 10 спратова /видео/

© Фото : Youtube/BROAD Group/PrintscreenЗграда од 10 спратова направљена за 28 сати у Кини
Зграда од 10 спратова направљена за 28 сати у Кини - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Пратите нас
Кинеска компанија изградила је зграду од 10 спратова за само 28 сати и 45 минута у граду Чангша, престоници провинције Хунан.
Компанија „Броуд груп“ наводи да се ради о најбржем грађењу сличне зграде до сада забележеном на свету, и додају да је отпорна на земљотресе и тајфуне.
Зграда је направљена од џиновских блокова који су претходно израђени у фабрици те компаније. Сваки блок има челичну конструкцију и у фабрици им је уграђена електрична и водоводна инсталација, као и зидови на којима су завршени унутрашњи радови.
Делови зграде, налик на контејнере за становање, донети су на место изградње, где су уклопљени и повезани у зграду са 10 спратова.
„Инсталација је веома једноставна: шрафови се притегну и споје се електричне и водоводне инсталације, те се на тај начин зграда заврши за само један да“, саопштено је из компаније.
Како додају, на овај начин могу да се граде и друге зграде, од луксузних резиденција, до небодера са 200 спратова.
Нова зграда је 10 пута лакша и 100 пута отпорнија на земљотресе и тајфуне од оних направљених на конвенционалан начин, тврде из кинеске компаније, додајући да су трошкови градње, али и потрошња енергије, неупоредиво нижи.
Кинези су, иначе познати, по брзој градњи, па је тако иста компанија 2015. године изградила зграду од 57 спратова за само 19 дана.
Такође светски је позната брза изградња ковид болнице у Вухану у фебруару 2020. године, која је изграђена за само 10 дана.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала