Медведев кренуо Ђоковићевим стопама! /видео/

© REUTERS / Susan Mullane/USA TODAY Sports/File PhotoДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев је освојио турнир у Мајорки победом над Американцем Семом Кверијем резултатом 6:4, 6:2, урадивши пред Вимблдон слично што је урадио Новак Ђоковић пред почетак Ролан Гароса.
Медведев је на Мајорки освојио 11. титулу у каријери, другу ове сезоне и прву на трави, уједно и једнину која није на бетону.
Рус је до трофеја дошао уз само један изгубљен сет, недељу и по дана након што је забринуо навијаче неочекиваним поразом на старту турнира у Халеу.
​Медведеву је ово била друга победа у каријери над Кверијем, а следећи задатак биће му Вимблдон, који почиње у понедељак.
Најбољи руски тенисер је претходно одлуку да се појави на Мајорки у недељи пред почетак трећег Гренд слема сезона образложио тиме да је исто урадио Новак Ђоковић у Београду пред Ролан Гарос, на којем је „уништио противнике“.
С обзиром да је српски тенисер успео да покори и Београд опен и Отворено првенство Француске, овакав резултат би могао да буде увертира за велики успех двадесетпетогодишњака из Москве на Вимблдону.
​Што се меча тиче, Рус је први сет окончао једним брејком, иако је посао могао да буде лакши и убедљивији.
До брејка је дошло када је Медведев успео да се врати у гем од 0:40 до 40:40, затим одигра вероватно један од најбољих лобова у животу, а онда и дође до брејка.
​Тренутно други тенисер планете је победу оверио практично у првом гему другог сета, када је направио брејк после дупле сервис грешке Американца.
С обзиром на то са којом лакоћом је претходно освајао своје сервис гемове било је јасно да се Квери неће враћати у меч, а Данил је потврдио победу новим брејком.
Рус открио Новаков рецепт: „Ђоковићу је Београд помогао да уништи све“
Од Медведева смо све очекивали, али ово баш и не /видео/
Први циљ Новакове офанзиве – са ознаком „хитно“!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала