Вучић: Снага војске биће увећана у наредних девет месеци

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Пратите нас
Снага наше војске биће драстично увећања и измењена у наредних девет месеци, најавио је председник Србије Александар Вучић оцењујући да повећана снаге војске показује и снагу државе јер, како је казао, то не би било могуће да није веће финансијске снаге.
Вучић је после војне вежбе "Муњевити удар 2021." на Пештеру казао да ће држава наставити да улаже у нашу армију.
"Не интересује нас да икоме претимо, не интересују нас сукоби, ратови, али нас интересује да увек можемо да будемо у стању да своју земљу и народ одбранимо. Ништа више од тога, ништа лепше од тога, ништа часније од тога није од тога", казао је председник Србије.
Захвалио се припадницима Војске Србије који су, како каже, фантастично извели вежбу и указао на оно што су сви данас могли да виде. У том смислу навео је да је по први пут на нашем небу данас могло да се види 11 мигова 29, од којих је осам "тукло" ракетама ваздух-земља, а три које нису, а потпуно су модернизовани и виде са својим радарима до 110 километара далеко и боље од осталих.
Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Врхунац војне вежбе "Муњевити удар 2021" на Пештеру /видео, фото/
Вучић каже да је тиме ловачка авијација Србије добила посебну снагу којој нисмо никада били близу.
Такође, на вежби могло се видети четири Г4, 25 ловаца или бомбардера у ваздуху.
"Оно што смо видели да морамо да радимо и појачавамо јесу беспилотне летелице. Већ смо набавили нешто, наручили смо нове, наручићемо више", казао је Вучић.
Истиче и посебно задовољство што је данашњем приказу вежбе присуствовао и командант Кфора и поручује да Србија мора да сарађује са Кфоровим јединицама, пренео је Танјуг.

Што је Србија јача, биће више небулозних напада

Сваког дана како Србија буде јачала и снажила небулозни напади и притисци биће све присутнији, истакао је Вучић.
Вучић је, упитан за тврдњу бившег лидера Народне странке и потпредседника Скупштине Црне Горе да он одлучује да ли ће Демократски фронт рушити владу Здравка Кривокапића, рекао да је очигледно да се свако, ко пожели нешто да каже против њега, осећа важним.
„Рекао сам раније да када за неким великим бродом уплове две ајкуле у Боку Которску онда сам ја крив. Не знам ни ко је тај, ни која је странка. Мене не занима ко ће тамо да влада, али ће увек да ме занима позиција српског народа“, поручио је он.
Истакао је да за оне које га нападају ни мајка рођена не би чула, јер постају велики, како сматрају, тек када их Вучић помене.
Казао је да се наслушао бесмислених оптужби, и да ће тога бити још. Што се Народне странке у Црној Гори тиче констатовао је да је била једном таква странка, па су је уништили.
На крају он је исказао захвалност припадницима Војске Југославије из Црне Горе који су бранили нашу земљу на Кошарама.

Сутра или прекосутра разговарам са Меркеловом

Вучић рекао је да ће сутра или прекосутра разговарати са немачком канцеларком Ангелом Меркел, а да се 4. или 5. јула очекује велика Берлинска конференција.
"Разговараћемо о свему, Косову, регионалној сарадњи и улози Немачке и Берлина. Хоће ли то после бити бриселски или берлински процес видећемо", рекао је Вучић одговарајући на питање шта очекује од овог разговора путем видео-линка, на коме ће једна од тема, поред предстојећег самита о берлинском процесу бити и Косово.
Вучић је после војне вежбе истакао да је сваки разговор са немачком канцеларком од изузетног значаја за нашу земљу, да ће бити добро припремљен и да се нада добром разговору.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала