Земан лидерима ЕУ: Бајден се није плашио контакта са Путином, због чега се ви плашите?

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Чешке Милош Земан
Председник Чешке Милош Земан - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Пратите нас
Амерички председник Џо Бајден није се плашио сусрета са руским колегом Владимиром Путином, не би требало да се плаше ни представници Европске уније, изјавио је председник Чешке Милош Земан.
„Људи треба да комуницирају. За мене је то аксиом. Уколико не чине то, могу да се сумњиче да имају комплекс ниже вредности, те да се зато боје контаката са другом страном. Бајден се није плашио контаката са Путином. Због чега треба да се плаше представници ЕУ?“, рекао је Земан, имајући у виду први сусрет лидера Америке и Русије који се одиграо 16. јуна у Женеви.
Поред тога, председник је за прашку телевизију „Си-Ен-Ен прима њуз“ рекао да сматра да би требало узети у обзир и да је Русија важан економски партнер.
Макрон поздравио договор Јеревана и Бакуа о примирју - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Макрон: Не треба ми самит ЕУ да бих се видео са Путином, наставићу да га виђам
Раније је "Блумберг" објавио да су лидери држава ЕУ одбацили предлог Немачке и Француске да се организује самит са председником Русије Владимиром Путином.
С тим у вези, Кремљ је саопштио да жали што није дошло до договора око одржавања самита Русија-ЕУ на састанку лидера држава ЕУ и подсетио да је  Путин и даље заинтересован за успостављање радних односа између Москве и Брисела.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала