„Хоће ли се још неко вратити у Ђаковицу? Неће!“

© Tanjug / RADE PRELICПредседник Србије Александар Вучић у Крушевцу на Видовдан
Председник Србије Александар Вучић у Крушевцу на Видовдан - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је данас да петиција 11 невладиних организација општине Ђаковица да се Српкиња, која се вратила у Ђаковицу исели што пре, говори о атмосфери на Космету и о томе шта Срби на Косову и Метохији могу да очекују.
На питање у вези са том петицијом, те да ли је уопште могућ повратак Срба на КиМ, Вучић је рекао да Албанци Ђаковицу сматрају „забрањеним градом“ због злочина који су почињени, а да истовремено нису ни споменули породицу Шутаковић, нити се макар извинили за троје деце и њихове родитеље које су побили, док Србима не дозвољавају више ни на гробље да оду.
„То није велика новост, а проблем је што и тамошње цивилно друштво, као и политика, сви заједно са њиховим страним менторима, дишу истим плућима, на исти начин и то је суштина нашег проблема“, рекао је Вучић.
Зато је, истиче, на нама да покушамо да мењамо слику у свету и да се изборимо за поштовање права српског народа.
„Хоће ли се још неко вратити у Ђаковицу? Неће, али ово говори о атмосфери и о томе шта Срби могу да очекују на Косову и Метохији“, указао је председник Србије и додао да је посао Београда да се настави да се бори.
„И баш зато данас, на Видовдан, наша одлучност и решеност да се боримо, да чувамо здраву памет, да се боримо рационално, мора да превлада у будућности, да бисмо имали много деце у Крушевцу, Косовској Митровици, Шилову, Ранилугу, свуда на КиМ“, рекао је Вучић.
Иначе, 11 невладиних организација општине Ђаковица поднеће петицију влади у Приштини са захтевом да се, како наводе, предузму законске мере и да се Српкиња, која се вратила да живи у Ђаковици, исели што пре.
Реч је о повратници Драгици Гашић (59), која је после 22 године одлучила да се врати у родни дом у Ђаковицу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала