„Хрвати имају заједнички циљ, у БиХ и Србији је увек неко увређен“

© AFP 2023 / TOSHIFUMI KITAMURAБорис Живковић
Борис Живковић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
Борис Живковић, некадашњи хрватски репрезентативац, рекао је да је разлика хрватске репрезентације, у односу на друге, попут Босне и Херцеговине и Србије, у томе да у табору „комшија“ увек неко буде увређен.
Живковић је за „Дневни аваз“ рекао да је Хрватској пролаз даље на Европском првенству, упркос почетној кризи, донео квалитет играча.
„Сви могу да причају и паметују – код нас овде, на Балкану, свако је селектор, тренер, али прва и основна ствар је квалитет. И БиХ и Србија имају индивидуални квалитет, али ако се то не сложи у квалитетну екипу онда нема резултата“, навео је Живковић.
Он је истакао да мора да постоји заједништво, љубав, позитивна енергија међу играчима.
„Сви ти играчи се морају поштовати, ценити. Сви за једног, један за све. То Хрватска најбоље у региону користи“, рекао је Живковић.
Иван Перишић, фудбалер Хрватске - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Још један велики проблем за Хрватску
Бивши репрезентативац Хрватске се осврнуо на проблеме Србије и Босне и Херцеговине.
„У БиХ и Србији је увек неко увређен. Било је тога и у Хрватској, наравно да је увређен или повређен неко ако не игра, али селектора треба да извуче најбоље. Није проблем првих 11, него ових других 15. Свако мисли да треба да игра и ако нема тог заједништва које сам споменуо, онда је тешко направити резултат. А свима је лепше, боље, када се победи. С друге стране, у клубу се не љутиш. А ако се наљутиш, онда те врате кући. Па, онда не смеш рећи ништа, а у репрезентацији можеш. То је, према мом мишљењу, разлог што Хрватска напредује јер како-тако се играчи увек скупе око заједничког циља“, рекао је Живковић.
► Мађарски хук и потврда поруке свету која је кренула из Русије /фото, видео/
► Дан када је Југославија напустила Европу /видео/
► Перина рабона: Хрвати имају... петљу, а ми смо остали 20.000 миља под морем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала