Јужна Кореја прави своју "Гвоздену куполу" ради заштите од Севера

© AP Photo / Dan BaliltyГвоздена купола
Гвоздена купола - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
Јужна Кореја ће направити систем противваздушне одбране, сличан израелској "Гвозденој куполи" ради заштите од потенцијалног напада из Северне Кореје, јавила је агенција Ронхап, позивајући се на службу за војне набавке земље.
Како се наводи, министар одбране Со Вук и комитет за промовисање војних пројеката одобрио је овај пројекат. Радови ће коштати око 2,5 милијарде долара. Пројекат ће почети да се реализује 2022. године, док ће бити завршен 2035. године.
"Пројекат предвиђа добијање система за пресретање уз коришћење сопствених технологија, како би се повећале могућности за пружање отпора претњама артиљеријом великог домета противника, ради заштите основних објеката, војне инфраструктуре и безбедностне инфраструктуре", саопштила је администрација за војне набавке.
Министарство одбране републике још прошле године је обећало да ће направити систем ПВО. Северна Кореја је распоредила око 1000 артиљеријских оруђа дуж линије раздвајања, укључујући 240-милиметарске вишецевне бацаче ракета. Поред тога, Северна Кореја је недавно показала нове типове наоружања, између осталог, ракете кратког домета.
 
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала