Заустављени Срби на Газиместану, младићима одузете мајице са „провокативним натписима“

Пратите нас
Косовска полиција под пуним наоружањем зауставља Србе који су кренули на Газиместан. Одузимају се "провокативне мајице које подстичу мржњу", тако да је више младића морало да их скине, потврђено је Спутњику.
Како јавља портал „Коссев“, као и сваке године, и ове, Газиместан обезбеђује Косовска полиција. На улазу на Газиместан врши се претрес ранчева и торби. Полиција је распоређена надомак Приштине.
Недалеко од Газиместана, а на магистралном путу приметан је већи број патрола, полицијских аута и мотоцикла.
Портпарол полиције Косова Баки Кељани у изјави за Косово онлајн рекао је уочи Видовдана да су предузели потребне мере за одржавање јавног реда и мира, спровођење закона, као и повећање мера безбедности.
“Косовска полиција је у вези са традиционалним обележавањем празника „Видовдан“, благовремено припремила оперативни план за управљање безбедносном ситуацијом, пре, током и после ове манифестације, како би све протекла мирно и без инцидената”, казао је Кељани.
На Газиместан је нешто пре 13 часова стигао српски патријарх Порфирије, у пратњи више архијереја, међу којима је владика Теодосије и митрополит Јоаникије. Он по први пут служи опело на овом месту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала