Путин најавио: Руска војска ускоро добија ново оружје

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
Руска војска ће ускоро добити нове јединствене системе наоружања, саопштио је руски лидер Владимир Путин током сусрета са дипломцима војних академија у Кремљу.
"Већ је испоручено хиперсонично оружје – комплекси "Авангард" и "Кинџал". На прагу су и други јединствени системи наоружања, међу којима су – интерконтинентална балистичка ракета "Сармат", бродска хиперзвучна ракета "Циркон", противваздушни ракетни системи С-500 "Прометеј" и други комплекси", рекао је Путин.
Шеф државе је изјавио да се нови програм наоружања за период до 2034. године већ прави, узимајући у обзир нове перспективне технологије водећих научних колектива, војних института и конструкторских бироа.
"Њена реализација биће усмерена на даље јачање војног потенцијала земље. Наравно, мораћете да радите са том техником», рекао је лидер дипломцима.
Руски медији су објавили да је са аеродрома Плесецк у Архангелској области успешно извршено лансирање најновије интерконтиненталне балистичке ракете. За сада ово нико званично није потврдио.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала