У Прагу се отвара представништво белоруске опозиције

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЛидер белоруске опозиције Светлана Тихановска на митингу белоруске заједнице у Варшави
Лидер белоруске опозиције Светлана Тихановска на митингу белоруске заједнице у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
На састанку чешке владе одлучено је да се почну припреме за стварање представништва белоруске опозиције у Прагу, по узору на Литванију, саопштио је на Твитеру министар спољних послова Чешке Јакуб Кулханек.
„Данас смо се на састанку владе уз учешће председника земље Милоша Земана договорили о припреми за стварање представништва белоруске опозиције у Прагу – по узору на Литванију. Белоруска опозиција има и имаће недвосмислену подршку Чешке“, написао је министар.
​Земан је током састанка са бившим председничким кандидатом Светланом Тихановском, која је почетком јуна посетила Праг, дао предлог за отварање представништва белоруске опозиције у главном граду Чешке. Током посете Прагу Тихановску су примили и лидери оба дома чешког парламента, премијер Андреј Бабиш и министар спољних послова Кулханек.
Односи Белорусије са западним земљама нагло су се погоршали након председничких избора у августу прошле године. Европска унија није признала изборе као слободне и демократске, а такође ни Александра Лукашенка за изабраног председника. Европска унија, Велика Британија, Сједињене Америчке Државе и Канада увеле су санкције низу белоруских званичника, као и предузећима повезаним са актуелним властима Белорусије. Касније су ове санкције проширене.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала