Украјински генерал: То што Американци вежбају са нама, не значи да би ратовали против Русије

© Фото : 1st Lt. Daniel Johnson/U.S. ArmyПрипадници америчке батерије Ц, 1. батаљона 320. артиљеријског пука Оружаних снага САД
Припадници америчке батерије Ц, 1. батаљона 320. артиљеријског пука Оружаних снага САД  - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
Кијев, у случају оружаног сукоба са Русијом. не треба да очекује војну помоћ од НАТО-а, изјавио је телевизији "НАШ" генерал-мајор Савета безбедности Украјине Василиј Вовк.
По његовим речима, учешће Кијева у заједничким војним вежбама са САД је бонус зато што није примљен у НАТО.
"Боље да су нам дали јасан одговор по питању НАТО-а и, можда, нам тада не би биле потребне ове војне вежбе, јер оне нису рат. Не значи да ће они који учествују у војним вежбама заједно са Украјином учествовати у борбама против Русије", рекао је Вовк.
Генерал СБУ је видео сигнал након самита председника САД Џозефа Бајдена и руског лидера Владимира Путина у Женеви.
"Треба јасно да схватимо коју поруку су нам послали: док на истоку имамо таквог суседа као што је Русија, нећемо бити у НАТО-у", констатовао је Вовк.
Украјинско-америчке војне вежбе "Морски поветарац" почињу данас у Црном мору. Како је планирано, оне ће бити највеће у последњих 20 година. У њима ће учествовати око 3.000 војника, од којих је половина из Украјине.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала