Вучић: Војска за неколико месеци двоструко снажија него данас

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић на тактичко-техничком збору „Отворени дан“ Крагујевац
Александар Вучић на тактичко-техничком збору „Отворени дан“ Крагујевац - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Пратите нас
У спомен-парку „Шумарице“ у Крагујевцу организован је представљање средстава наоружања и војне опреме из домаће одбрамбене индустрије, који је обишао председник Александар Вучић и најавио да ће Србија почетком идуће године добити још оруђа, којим ће даље снажити војску.
„Много тога добијамо идуће године, чиме ће Војска Србије бити двоструко снажнија него данас“, нагласио је он.
Вучић се захвалио Министарству одбране и Војсци Србије за организовање приказа, рекавши да све што се види припада нашем народу.
„Најсрећнији сам када видим да људи могу да уђу у наше хеликоптере. Њих они не треба да се плаше, већ други“, рекао је он.
© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић међу посетиоцима тактичко-техничког збора „Отворени дан“ у Крагујевцу
Александар Вучић међу посетиоцима тактичко-техничког збора „Отворени дан“ у Крагујевцу - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Александар Вучић међу посетиоцима тактичко-техничког збора „Отворени дан“ у Крагујевцу
Истакао је да се овако нешто треба чешће организовати и захвалио наменској индустрији на производњи доброг оружја за српску армију.
На до сада највећем тактичко-техничком збору, под називом „Отворени дан“, приказано је више од 40 система наоружања и војне опреме из домаћег развоја као што су модернизовани тенк М - 84АС2, самоходни артиљеријски системи „нора“, „тамнава“ и „шумадија“, роботизоване земаљске платформе и беспилотне летилице, нова теренска и борбена возила, модернизовани ПВО системи, као и велики број средстава и компонената које производи одбрамбена индустрија Србије.
Пратећи програм приказ наоружања обухвата изложбу наоружања и униформи из Првог светског рата, практичне приказе борилачких вештина као и дресуре службених паса.
© Sputnik / Лола ЂорђевићТактичко-технички збор „Отворени дан“ у Крагујевцу
Тактичко-технички збор „Отворени дан“ у Крагујевцу - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Тактичко-технички збор „Отворени дан“ у Крагујевцу
Најмлађим посетиоцима је омогућено да се фотографишу са пилотима и припадницима специјалних јединица, маскирају камуфлажним бојама... јер је приказано оно што војску у Србији чини онаквом каква јесте, а то су њени људи - спортисти, пилоти, артиљерци, пешадинци, момци и девојке који ће приказати борилачке вештине и своја знања и умећа, преноси Танјуг.
Председнику су представљени оружје и оруђе, као и униформе српске армије, а он се интересовао за цену производње униформи и изгледима за њихову продају.
У разговору са грађанима који су га дочекали, Вучић их је позвао да обиђу целу манифестацију.
„Прођите да видите све, видите, због вас смо направили овај приказ. Ајде да видите ’панцир‘, ово је ваше“, позивао је Вучић присутне грађане.
© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић на тактичко-техничком збору „Отворени дан“ у Крагујевцу
Александар Вучић на тактичко-техничком збору „Отворени дан“ у Крагујевцу - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Александар Вучић на тактичко-техничком збору „Отворени дан“ у Крагујевцу
Он је у разговору грађанима најавио и нове инвестиције. Поручио је да ће се најскупља канализација направити управо у Крагујевцу, да ће се Топлана иселити из центра града, и да ће Крагујевац бити повезан са ауто-путем.
Иначе, Војска Србије ће за окупљене грађане на манифестацији „Отворени дан“ припремити и чувени војнички пасуљ.
Са председником су приказ обишли и министар одбране Небојша Стефановић, владика шумадијски Јован, као и представници Војске Србије.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала