Далеко је Русија

© AP Photo / Marko DjuricaФранцуски репрезентативац Килијан Мбапе наком промашаја у продужецима
Француски репрезентативац Килијан Мбапе наком промашаја у продужецима - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2021
Пратите нас
Фудбалске репрезентације Француске и Хрватске, финалисти Мундијала 2018. године у Русији, пали су у истом дану на Европском првенству. Судбина је хтела да прво буду елиминисани „ватрени“ и то после продужетака са Шпанцима, док су „триколори“ на пенале поражени од Швајцарске.
Атомски фудбал у осмини финала, с тим што се ово атомски не односи на тактику и лепоту већ искључиво на број голова који су пали у свега две утакмице.
Чак 14 рачунајући и продужетак, јер је после регуларних 90 у две осмине финала виђено 12 голова - обе утакмице завршене 3:3.
Навијачи Мађарске - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2021
Мађари приредили још један спектакл /видео/
Прво су ватромет голова и индивидуалних грешака демонстрирали Хрвати и Шпанци у лудом мечу, пуном преокрета и несвакидашњих голова. Ипак, оно што је интересантно, јесте да су и актуелни прваци света Французи, баш као и њихови ривали с финала Мундијала у Русији, окончали такмичење на ЕВРО у распону од свега три сата.
​И ако су неки очекивали да ће „фурија“ бити кобна по Далићеву чету, с обзиром на то да је према кладионицама била апсолутни фаворит, ретки су они који су веровали у Петковићеве „сајџије“.
И у том сусрету виђено је пуно преокрета. Повели су Швајцарци преко искусног Сеферовића већ у 15. минуту, касније је Родригез у 55. минуту промашио једанаестерац, да би Карим Бензема са два гола за 120 секунди донео потпуни преокрет.
​После пројектила Пола Погбе који је „убио паука“ у Зомеровом левом горњем углу, очекивало се да ће Французи у четвртфинале. А онда, шок! Хладан туш за Дешана и његове ученике. Поново је Сеферовић био кобан по Љориса, да би Гаврановић у 90. минуту поставио коначних 3:3.
С обзиром на то да су после два продужетка од по 15 минута мреже у Букурешту мировале приступило се извођењу пенала, где је тријумф однела Швајцарса, а прваци света су окончали такмичење.
И то свега три сата пошто су њихови ривали с Мундијала у Русији - Хрвати, такође отишли „дома“.
Далеко је Русија, а ЕВРО који се први пут одржава у чак 11 земаља показао је да фаворити постоје само на папиру и да нико нема тапију на трофеј. Очекивало се да Бензема, Мбапе и остале звезде коначно вежу два трофеја на великим такмичењима, али се то неће догодити.
Евидентно је и да је дошао крај Модрићевој генерацији којој је зенит био 2018. године у Русији...
► Крај за Хрватску после луднице у Данској – осам голова, продужеци и победа Шпаније!
► Сензација – Швајцарска после пенала елиминисала Француску!
► Тренутак који ће Хрватска памтити /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала