Нови гаф: Министарка тзв. Косова помешала НАТО заставу са обележјима УН

© AP Photo / Visar KryeziuНавијачи тзв. Косова
Навијачи тзв. Косова  - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2021
Пратите нас
Министарка спољних послова тзв. Косова Доника Гервала морала је да промени објаву на Твитеру због грешке са заставом.
Како јављају тамошњи медији, она је помешала НАТО заставу са обележјима Уједињених нација.
Гервала је променила заставе и изменила пост, признајући да је направила грешку.
"Пријатељски састанак са генералним секретаром НАТО Столтенбергом у вези његове посете Косову 1. јула. Добро је видети преданост Алијансе када је реч о безбедности Косова и његових грађана. Косово никада неће заборавити да нас је НАТО Спасио", навела је она у промењеном посту, а "твитераши" су убрзо почели да исмевају њен гаф.
​"Газета експрес" подсећа да је Гервала и раније имала грешку на Твитеру. Наиме, пре око месец дана њена објава на енглеском била је пуна грешака, те је министарство спољних послова тзв. Косова морало да уклони пост и поново испише став приштинских установа поводом приземљења авиона у Белорусији, када је ухапшен активиста Роман Проташевич.
Објаве министарства спољних послова самопрокламованог Косова на Твитеру раније су наишле на осуде јавности, пренсои Б 92.
Новинар Енвер Робели рекао је раније да је објава овог министартства на лошем енглеском језику заправо "непрофесионална, недипломатска и неозбиљна“.
И мишљење стручњака за политичка питања Агона Малићија је да би званичне објаве требале да буду озбиљније, јер, како каже, институције не могу бити на истом нивоу као Фејсбук аналитичари.
"Молба за Министарство спољних послова: званични твитови да буду озбиљнији и кохерентнији у стилу, језику и садржају. Држава не може објављивати статус слободног стила попут статуса Фејсбук аналитичара", рекао је Малићи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала