Одговор Холандији: Руски авиони подигнути као упозорење за нарушавање границе /видео/

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМинистарство одбране Руске Федерације
Министарство одбране Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2021
Пратите нас
Руски ловци Су-30 и бомбардери Су-24 извршили су упозоравајуће летове у близини холандске фрегате „Евертсен“ како би спречили повреду руске поморске границе у региону Керчког мореуза, саопштило је Министарство одбране Русије.
У саопштењу се истиче да је контрола Црноморске флоте 24. јуна установила да се холандска фрегата, која је пловила у неутралним водама, променила курс и почела да се креће према Керчком мореузу. Да би се спречило нарушавање границе Русије подигнути су ловци Су-30 и бомбардери Су-24.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„После летова руских авиона, фрегата ‘Евертсен’ одмах је променила курс од границе Руске Федерације и наставила да плови по претходној маршрути. Посаде руских авиона вратиле су се на своје матичне аеродроме“, објашњава се у саопштењу.
Руско Министарство такође је нагласило да су „летови руских авиона изведени у складу са међународним правилима за употребу ваздушног простора“.
Раније је Министарство одбране Холандије саопштило да су руски ловци у четвртак 24. јуна наводно створили опасну ситуацију за брод холандске ратне морнарице на Црном мору који се тада налазио југоисточно од Крима.
 
 
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала