Припрема за контакт са ванземаљцима: Основана међународна коалиција за истраживање НЛО

CC0 / unsplash / Зграда у облику летећег тањира
Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2021
Пратите нас
ИЦЕР је невладина организација са седиштем у Португалу, а чине је научници, истраживачи и академици из 27 држава. Њихова мисија је: Припрема за контакт са ванземаљцима.
Сваки члан ИЦЕР-а потписао је заклетву којом потврђује своје основно уверење. Чланови ове организације верују да ванземаљци постоје и да често посећују Земљу.
Звучи као заплет из холивудског филма, али ова коалиција је озбиљна и жели да дискутује о својим теоријама рационално и документовано.
Један од оснивача удружења, Међународне коалиције за истраживање ванземаљског живота (International Coalition of Extraterrestrial Research - ICER), објашњава за РТ своју мисију и зашто је убеђен да ванземаљци често посећују Земљу.
Гери Хезелтајн, бивши детектив британске полиције,потпредседник међународне коалиције каже да је њихова мисија да изнесу доказе и да се припреме за будући сусрет.
„Требало би сада да се припремимо за могућност да је ово истина, јер докази кажу да је стварно. Имамо посла са нечим што превазилази само светлост на ноћном небу“, тврди бивши детектив за РТ.
По његовом мишљењу, ако има истине макар у три одсто од милион забележених случајева у последњих 70 година широм света, онда то уопште није мало.

ИЦЕР жели аргументовану расправу

Познато је да има извештаја о летелицама које лете хиперсоничном брзином, без крила или погонског система а које повлаче силу од 600 ге. (Поређења ради, Ф-16 може да развије само половину те брзине и силу од 9 ге). Такође, постоје извештаји пилота како су видели летелице које се за 0,8 секунди спусте са висине од 20.000 до 15 метара.
Хезелтајн подсећа на разне забележене појаве неидентификованих летећих објеката или неидентификованих ваздушних феномена који укључују тренутно убрзање, тренутно заустављање, тренутну промену путање, скретања под правим углом, а све без промене брзине кретања.
Чланови ИЦЕР-а тврде да ове летелице чак могу у трену да постану невидљиве, као и да не производе било какав звук приликом лета.
Стручњаци се слажу да ништа од овога још увек не може да изведе ни једна војска на свету – чак ни у својим тајним програмима.
„Због тога ИЦЕР тражи од влада да јавно објаве све прикупљене информације ради даљих проучавања. Желимо научне податке прикупљене из ових инцидената: телеметрију, радарске снимке, карактеристике перформанси јер што је већа контрола стварних података, то ИЦЕР верује да ће се брже доказати да су то појаве које није створио човек“, инсистира потпредседник ове коалиције.

Ванземаљци су се заинтересовали за нас када смо открили нуклеарну енергију

Виђења и нагађања око НЛО-а озбиљније су започела четрдесетих година. ИЦЕР верује да то није случајно, јер су у то време кренуле нуклеарне пробе.
„Каква случајност“, напомиње Хезелтајн.
„Мислим да када смо детонирали наше прво атомско оружје, оно је послало невидљиви ударни талас у свемир који су покупиле друге цивилизације које су тада схватиле да је створење на овој планети достигло ниво техничког достигнућа да је могло да раздвоји атом“.
Чланови ИЦЕР-а мисле и да ванземаљци праве базе на дну океана.

Владе више не смеју да крију податке

ИЦЕР жели да све владе престану да крију податке, да се све документује и да се појам ванземаљаца уведе у главне научне токове. Они су и у процесу конституисања посебног тела за које се надају да ће добити посебан консултативни статус у Уједињеним нацијама.
„Хајде да разговарамо као одрасли људи, седимо за сто и разговарајмо о овоме пред очима јавности. Ово није амерички, руски или кинески проблем, то је светско питање и на то би требало да гледамо као на нешто што је важно за целу људску расу“, инсистира Хезелтајн.
„А ако се испостави да смо само мрави на игралишту и да смо врло примитивни, што претпостављам да јесмо, зашто онда ванземаљци треба да разговарају са мравима? Кад одемо на игралиште и погледамо доле, не разговарамо са мравима, зар не? Мислимо да смо софистицирани и да они не могу да нас разумеју. Шта ако смо ми мрави у овој глобалној мрежи цивилизација?“.
 

Извештај америчке владе почетак краја тајни

ИЦЕР је с нестрпљењем очекивао извештај америчке владе о неидентификованим летећим феноменима. Документ на девет страница који је објавила Канцеларија директората Националне обавештајне службе, каже да је између 2004. и 2021. године забележено 144 случаја летећих објеката, али да се може објаснити само један.
Код преосталих 143 случајева, влада тек треба да донесе закључак да ли су пријављени феномени ванземаљског порекла.
Хезелтајн верује да ће овај извештај створити незаустављив талас који је започео чланком Њујорк тајмса из 2017. године, и приказаним видео-снимком на коме се видело нешто што нема никакве сличности са било чим што ми познајемо.
„Притисак расте, та брана ће се на крају разбити и срушити. Још нисмо дошли до те тачке, али мислим да ће за шест месеци до годину дана, ако се притисак настави, брана брзо пући“, убеђен је Хезелтајн.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала