Русија објавила снимак пресретања холандског брода /видео/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаЛовац-бомбардер Су-24
Ловац-бомбардер Су-24 - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2021
Пратите нас
На Црном мору се у последње време ређају инциденти. Само дан након пловидбе контроверзног британског разарача у близини Крима, у руским водама појавила се холандска фрегата „Евертсен“. Министарство одбране Русије објавило је видео-снимак пресретања холандског брода.
Конкретно, Министарство одбране Холандије тврди да су руски ловци прошле недеље наводно створили опасну ситуацију за брод холандске морнарице на Црном мору.
Међутим, руски војни ресор демантовао је те наводе рекавши да су  руски ловци Су-30 и бомбардери Су-24 извели упозоравајуће летове у близини холандске фрегате „Евертсен“ како би спречили повреду руске поморске границе у региону Керчког мореуза.
У саопштењу Министарства се истиче да је контрола Црноморске флоте 24. јуна установила да се холандска фрегата, која је пловила у неутралним водама, променила курс и почела да се креће према Керчком мореузу. Да би се спречило нарушавање границе Русије подигнути су ловци Су-30 и бомбардери Су-24.
Подсетимо, како је саопштило руско Министарство одбране, Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ испалила је 23. јуна три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу.
Према наводима руског војног ресора, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала