Америка демантује гласине: Ракетни разарач не плови према Криму /фото/

CC BY 2.0 / Flickr / US Navy, MC1 Theron J. Godbold / Амерички ракетни разарач "Рос"
Амерички ракетни разарач Рос - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите нас
Америчка Ратна морнарица демантовала је гласине које су се појавиле на интернету да амерички разарач „Рос“ наводно плови према Криму и објавили су фотографије брода у луци Одеса.
„Упркос недавним саопштењима, разарач 'Рос' америчке флоте пре 30 минута био је у луци Одеса у Украјини као подршка вежбама 'Морски поветарац', а ту ће и остати у догледно време“, наводи се на званичном налогу „Sea Breeze“ на Твитеру који воде војници америчке Шесте флоте.
​На друштвеним мрежама су се раније појавиле вести да разарач плови према Криму. Аутори објава су се наводно позивали на сајтове за праћење кретања бродова.
Ракетни разарач „Рос“ упловио је у Црно море 26. јуна и учествоваће у војним вежбама „Морски поветарац“.
Гласине о америчком разарачу „Рос“ појавили су се у светлу два инцидента са НАТО бродовима у близини обала Крима. Министарство одбране Русије је саопштило да је фрегата холандске Ратне морнарице „Евертсен“ која се 24. јуна налазила у неутралним водама променила правац кретања и упутила се према Керчком мореузу. Како би спречили повреду руске границе, подигнути су ловци Су-30 и бомбардери Су-24. Након тога је брод променио курс.
Дан раније британски разарач „Дефендер“ ушао је три километра у територијално море и прешао руску границу у подручју рта Фиолент на Криму. Руски брод је испалио хице упозорења, а авион Су-24М је бомбардовао правац кретања брода.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала