Београдским основцима таблети и бесплатни дигитални уџбеници, наставницима лаптопи

© Sputnik / Лола ЂорђевићГоран Весић након аукције 148 уметничких дела из стечајне масе "Југоекспорта".
Горан Весић након аукције 148 уметничких дела из стечајне масе Југоекспорта. - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Око 103 хиљада београдски основаца од 1. септембра добиће бесплатне таблете и дигиталне уџбенике, а прва два разреда основне школе уџбенике, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић. 
Пројекат Града Београда „Беотаблет” подразумева да све ученице и ученици од трећег до шестог разреда, њих 67.592, добију бесплатне таблете као и дигиталну верзију уџбеника.
„Ученици првог и другог разреда, којих је око 34.000, добиће бесплатно четири уџбеника из следећих предмета: Матерњи језик, Математика, Свет око нас и Страни језик.“, објаснио је Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк
 
Весић је рекао да је Град Београд купио 67.592 таблета произвођача „Леново”, који тежи 305 грама и сваки је осигуран три године. 
„Родитељи неће ништа платити ако дете разбије таблет или ако буде украден јер је Град осигурао таблете на три године. Таблети су закључани од 22 до 6 сати и на њима ће моћи да се користе само сајтови који су на белој листи Министарства просвете. Сваки таблет има картицу са бесплатним интернетом, тако да ће деца без обзира на то да ли имају кућни интернет моћи да их користе. Обезбеђујемо и дигиталне уџбенике за децу од трећег до шестог разреда и купујемо штампане уџбенике, односно уџбенике за матерњи језик, математику, свет око нас и страни језик за децу првог и другог разреда. То је око 5.900 динара по детету. На овај начин обухватамо око 103.000 деце“, појаснио је Весић.

Наставницима од 6.752 лаптопа

„Свака школа и сваки учитељ, учитељица, наставник и наставница који предају деци од трећег до шестог разреда добијају нови лаптоп од Града. Они такође имају интернет и тако могу да користе дигиталне уџбенике јер улажемо у оне људе који уче децу. Поносни смо на жене и мушкарце који уче нашу децу и на овај начин желимо да им кажемо хвала“, казао је Весић.
Ово немају многи главни градови у Европској унији, као ни много развијенији градови од Београда и развијеније земље од Србије, навео је Весић и додао да новац који се улаже на овај начин уложен је најпаметније, у децу. Он је захвалио министру просвете Бранку Ружићу јер је, како је рекао, ово велики, пионирски посао у који је тешко ући за неколико месеци, а да није било подршке Министарства просвете, све ово сам Град Београд не би могао да спроведе. 
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала