Ћиро Блажевић за Спутњик: Тешко ми је због Хрватске, а Србија – недостаје

© AP Photo / AMEL EMRICМирослав Ћиро Блажевић
Мирослав Ћиро Блажевић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите нас
Мирослав Ћиро Блажевић, „тренер свих тренера“  и човек који је одвео Хрватску до бронзе на Мундијалу у Француској 1998. године, говорио је у интервјуу за Спутњик спорт о елиминацији „коцкастих“ од Шпаније на Европском првенству и признао је да му је на завршном такмичењу недостајала Србија, за коју каже да има светлу будућност.
Хрвати су са доста проблема стигли на завршни турнир. Било је сукоба на релацији селектор-играч, није позван ни Иван Ракитић који се прошлог лета повукао из националног тима, па се предомислио.
А из једне такве атмосфере, генерација чији је зенит био на Мундијалу у Русији, није било реално очекивати да може да понови резултат од пре три године, када су заустављени у финалу од Француза.
Слободан Комљеновић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Комљеновић за Спутњик: „Шестица“ од Холанђана – срамота Југославије за цео живот
Али, рутинска победа у борби на „живот и смрт“ са Шкотима (3:1) улила је наду и повратила самопоуздање код Луке Модрића и другова да могу да парирају Шпанцима, који су означени као апсолутни фаворити.
На крају у мечу пуном преокрета, тас на ваги отишао је у корист „црвене фурије“ што је утицало да на расположење Ћире Блажевића, који је био разочаран.
„Како да не, врло тешко ми је пала елиминација. Био сам под утиском да се то могло избећи. Али... Ма добро је, све у свему немамо разлога да жалимо јер ту је код нас смена генерације, добро смо се и пласирали у нокаут фазу“, поручио је на почетку разговора за Спутњик Блажевић.
Да ли сте веровали после касног гола Марија Пашалића у 92. минуту (3:3) да би ствари могле да се преокрену у корист Ваше Хрватске?
- Па искрено, ја сам се надао, али испоставило се да су Шпанци бољи и да ови резервни играчи који су ушли нису у стању да направе ту врсту резултата.
Колико је овој Хрватској недостајао Иван Ракитић? Стиче се утисак да је Модрићу недостајао на средини терена, да Лука није могао све сам...
- Шта сад вадите Ракитића из нафталина. Ракитић је одлучио да више не игра за репрезентацију и шта ћу сад ја мртваца вадити из гроба.
Повукао се прошлог лета, али је ипак био спреман да пролонгира одлазак у репрезентативну пензију и очекивао је позив од селектора Далића...
- Ја волим Ракитића, али шта ћемо сад. Готово је то, он је отишао. Далић није хтео да га враћа и готово.
Судбина је наместила тако да у истом дану испадну финалисти Светског првенства у Русији пре три године. После Хрватске, кући одоше и Французи? Ко би рекао да ће Швајцарци да елиминишу прваке света, зар не?
​- Па није баш тако... Наш човек води Швајцарце и ту је одмах предност. Петковић, он је направио чудо. Ма, чудо једно. Избацио је светског првака, свака му част.
И за кога ћете сад навијати када су Хрвати отишли „дома“?
- Па за Швајцарце, како за кога.
Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Ексклузивно: Мамић за Спутњик о „шансама“ Хрватске, успону Србије и прогнозама за Европско првенство
Србије по добром старом обичају није било на Европском првенству. Да ли су Вам недостајали „орлови“ које су у финалу баража усред Београда шокирали Шкоти?
- Србија увек недостаје, она не заслужује да буде по страни, узимајући у обзир капацитет играча које она поседује. Али, ево сада са Пиксијем ваљда ће то бити боље.
Сматрате да ће се доласком Драгана Стојковића Пиксија ствари променити и да ће се Србија наћи на Светском првенству у Катару наредне године?
- Сигуран сам у то. Пикси је један племенит фудбалер био, и носи фудбал у својим генима. Он је сигурно и изузетан селектор, а то је оно што Србији недостаје већ годинама, истакао је Ћиро Блажевић.
А, када такву охрабрујућу прогнозу да „тренер свих тренера“, онда је јасно да се и Србија с пуним правом нада да је доласком Пискија убоден џекпот!
► Далеко је Русија
► Мађари приредили још један спектакл /видео/
► Перина рабона: Хрвати имају... петљу, а ми смо остали 20.000 миља под морем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала