Две српске банке спајају се у једну

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/NMedjedov / Народна банка Србије
Народна банка Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Банка Поштанска штедионица припојиће мтс банка и те две српске банке од сутра послују као једна, саопштено је из НБС.
Припајање је обављено уз сагласност Народне банке Србије с обзиром на то да је оцењено да су испуњени сви прописани услови, односно да је ово припајање економски оправдано и да ће имати позитиван утицај на стање на финансијском тржишту у Србији, саопштено је из НБС.
Динари - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Које новчанице се најчешће фалсификују у Србији
Регистрација ове статусне промене код Агенције за привредне регистре извршена је данас, чиме Банка Поштанска штедионица постаје правни следбеник свих права и обавеза мтс банке, која је обрисана из регистра привредних друштава.
Циљ спровођења статусне промене припајања је обједињавање послова две банке ради рационализације пословања и синхронизације пословних активности, као и постизања ефикаснијег процеса рада, наводи се у саопштењу НБС.
„Како је Република Србија директни и индиректни оснивач са 100 одсто учешћа у обе банке, реализацијом припајања Република Србија ће остварити директан утицај у облику ефикасније контроле над капиталом банака. Припајање ће имати и позитивне ефекте у виду повећања броја клијената путем понуде производа и услуга обе банке кроз обједињену мрежу, као и развоја и примене информационих технологија неопходних за развој нових производа и услуга. Такође, досадашњим клијентима обе банке биће на располагању сви производи и услуге, које су до сада нудиле обе банке“, саопштава НБС.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала