Ким Џонг Ун сменио високе функционере – „угрожена безбедност земље“

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку
Руски председник Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун упутио је најоштрије критике на рачун највиших функционера због пропуста у борби против епидемије корона вируса који су, како је казао, изазвали "велику кризу" и угрозила безбедност земље.
Државни медији нису објавили која је кључна ствар навела Кима да сазове седницу Политбироа владајуће Радничке партије, али КЦНА преноси да је Ким сменио неколико високих функционера због занемаривања примене важних одлука странке у спровођењу организационих, институционалних, материјалних, научних и технолошких мера које су неопходне у борби против пандемије.
Северна Кореја досад још увек није пријавила ниједан случај корона вируса, али експерти сумњају у званичне наводе Пјонгјанга и забринути су због потенцијалне епидемије с обзиром на слаб здравствени систем у земљи, преноси Ројтерс
Ким је оштро критиковао високе функционере због наводне неспособности, неодговорности и пасивности у планирању и спровођењу анти-ковид мера, пренела је агенција КЦНА.
Ким је у јануару 2020. године одлучио да затвори границе Северне Кореје како би спречио ширење новог корона вируса који се појавио у суседној Кини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала