Кремљ: Америка не одустаје од планова за обуздавање Русије

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, говорећи о односима Москве и Вашингтона након самита лидера у Женеви, рекао да Сједињене Америчке Државе не одустају од планова за обуздавање Русије.
 
 „Ништа се не може тако брзо променити. Прво – постоји одређена инерција, друго – нико, мислим на наше америчке пријатеље, није одустао од планова за обуздавање Русије. То такође мора имати своје негативне последице“, рекао је представник Кремља за „Први канал“.
Он је подсетио да је председник Путин више пута говорио о спремности да у развоју билатералних односа иде онолико далеко колико је за то спремна и друга страна.
„У којој мери су спремни зависиће од политичке воље“, истакао је Песков.
Истовремено је истакао да међу питањима који стижу за „Директну линију са Владимиром Путином“ нема тако много оних која се тичу међународних тема.
„Међународни послови, вероватно, у мањој мери интересују Русе, судећи по питањима које смо видели“, рекао је Песков.
Према његовим речима, односи Москве и Вашингтона су „много важни са становишта међународне стабилности, стратешке стабилности“, истичући да о тој теми „има неких питања“.
На питање да ли је недавни састанак Путина са америчким колегом Џозефом Бајденом утицао на теме које брину Русе, Песков је признао да не мисли да је то за становнике Русије главни догађај.
„Важно је, али далеко од најважнијег. Развој наше земље, излазак из кризе су вероватно важнији од међународних питања“, прецизирао је портпарол руског лидера.
Традиционална „Директна линија са Владимиром Путином“ се одржава 18. пут. Догађај пратите на Спутњику из минута у минут.
 
Прочитајте још:
 
 
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала