Мексико шокирао Русију, Дончић и Словенија силни /видео/

© Фото : ФИБАЛука Дончић – Словенија
Лука Дончић – Словенија - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Русије поражени су од Мексика 72:64 на старту квалификација за Олимпијске игре. Зборнаја команда налази се сада у великом проблему јер ће јој за пласман у полуфинале бити потребна победа против Немачке у последњем колу.
Русија је у утакмицу са Мексиком ушла као фаворит, али екипа Сергеја Базаревича одиграла је исподпросечан меч који је испустила крајем треће деонице.
Зборнаја команда у другој четвртини имала је и десет поена предности (32:22), али није успела да је одржи, те се на паузу отишло са резултатом 36:31.
Трећи период игре испоставиће се као кључан. Русија је деоницу почела са +7, а у последњих десет минута ушла је са седам поена заостатка (43:50). Мексико ношен одличном енергијом је преузео контролу и до краја утакмице није испуштао предност.
Екипа из Централне Америке на крају слави 72:64. Кош разлика игра велику улогу јер ако Русија у последњем колу добије Немачку, онда ће три репрезентације имати скор 1/1. Мексико тренутно има +2 кош разлику, Немачка је на +6, а Русија на -8.
Најефикаснији у победничком тиму био је Франциско Круз са 21 поеном, док је Густаво Ајон имао 11, седам скокова и шест асистенција. Код Русије Антонов је убацио 13, Воронцевич 11, а Кулагин и Ухов су имали седам.
Русија је на турниру без најбољег играча Алексеја Шведа и тако ослабљени тешко ће до пласмана у Токио. У другој групи у Сплиту играју Хрватска, Бразил и Тунис.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Квалификације се играју и у Литванији где је актуелни шампион Европе – репрезентација Словеније – разбио Анголу 118:68. Словенци су одиграли рутинску утакмицу, а Лука Дончић је био играч који је био најрасположенији.
Дончић није форсирао и утакмицу је завршио са 13 поена, шест скокова, девет асистенција и чак пет украдених лопти – индекс 26. Чанчар је такође убацио 13, по 12 су имали Рупник и Тоби, а десет Мурић, Хроват и Чебасек.
Словенија наредни меч игра са Пољском, а на турниру у Литванији учествују још домаћин турнира, Венецуела и Јужна Кореја.
​► Поручила нам је да „верујемо да је Српкиња“ – ако тада, случајно, нисмо, сада морамо! /фото, видео/
Ана Дабовић за Спутњик: Злато око врата и балкон – за то се игра и живи
Несинхронизовани Орлови /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала