Јавио се Ђоковићев мрзитељ: „Могу да му направим проблем, он је изневерио спорт“

© AP Photo / Hamish BlairАустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021.
Аустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите нас
Ник Кирјос, аустралијски тенисер познат по контроверзним изјавама, говорио је поново о Новаку Ђоковићу који на Вимблдону јури 20. Гренд слем трофеј.
Кирјос се на Вимблдону вратио тенису, спорту којим се јако мало бавио још од почетка пандемије вируса корона прошле године.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Ђоковић се обратио свету: Долазим из земље захваћене ратом /видео/
Упркос томе што је ове године учествовао само на турнирима у Аустралији, контроверзни двадесетшестогодишњак је успео да задржи пристојан ренкинг (61. место) и да обезбеди себи учешће на Вимблдону.
Жреб га је удаљио од Ђоковића и сместио у супротну половину, а противник у првом колу му je Француз Иго Амбер с којим се и те како мучи. Наиме, меч је у уторак прекинут при резултату 2:2 у сетовима и 3:3 у гемовима. Наставак је планиран за среду.
Кирјос истиче да би волео да на Вимблдону добије прилику да игра против Новака, којег је победио у оба међусобна сусрета.
„Сигурно (бих то волео). Потпуно је лудо то што сам одиграо само неколико турнира у последње две године, а и даље сам један од неколицине који могу да Ђоковићу направе проблем. То је благослов. Могу да не играм колико год дуго, а људи ће и даље желети само један меч, желеће Кирјоса против Ђоковића, и то показује колико ја доносим овом спорту", рекао је Кирјос за британски „Телеграф“.
Момак из Камбере је пре неколико година доспео у жижу јавности јер је у једном интервјуу критиковао и Ђоковића и Рафаела Надала.
Србина је назвао „будалом“ и рекао да је он „неко ко је болесно опседнут тиме да сви морају да га воле“, док је за Надала рекао „да не зна да губи“.
„Прозивке“ на рачун Ђоковића могле су се чути и средином прошле године, када је српски тенисер организовао контроверзни егзибициони Адрија тур.
Док су неки причали да је Новак урадио сјајну ствар за тенис и народ усред тешких времена због пандемије, други су говорили да је направио неодговоран потез јер је организовао скуп када то није требало да се уради.
„Немојте више да ми говорите да је било шта што сам ја урадио неодговорно или глупо. Ово је горе од свега“, рекао је тада Кирјос.
Годину дана касније Кирјос ситуацију гледа из сличног, али не потпуно истог угла.
„Ђоковић је мало изневерио спорт. Он је наш Леброн Џејмс. Светски 'број 1' мора да води примером. Ја једноставно не мислим да је он урадио најбољу ствар за наш спорт, али сви грешимо. То је сада део прошлости“, закључио је ту тему Кирјос.
​Један од разлога због којих се Кирјос ретко појављивао на тениским теренима током пандемије је било ментално здравље.
Карен Хачанов, руски тенисер, и Ник Кирјос, аустралијски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Кирјос правио циркус на терену: Нећу да играм, зови супервизора /видео/
„Увек ћу прво мислити о себи као човеку, па тек онда као спортисти. Лако је упасти у вртлог негативности на друштвеним мрежама. Не посвећује се довољно пажње менталном здрављу. Било ми је потребно много времена да дођем до тачке у којој ме негативни коментари не погађају и и даље радим на томе“, објашњава власник шест АТП титула.
Како истиче, на Вимблодну му је циљ да се добро проведе.
„Желим да изађем на терен да се забавим. Никада нисам играо тенис због новца, славе и сличног. Желим и да се људи добро проведу. Знам да има много навијача који желе узбуђење и знам да ја могу то да им пружим“, подвукао је Ник.
Вимлдон је стартовао у понедељак, 28. јуна, а све занимљивости моћи ћете да пратите на нашем порталу.
Србима је донео највећу радост, био суспендован на 12 месеци, а сада је рекао – збогом
„Ђоковић жели да покаже да је супермен“
Новакова организација – „највећа претња“?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала