Пратите на Спутњику од 11.00 часова: Путин одговара на питања грађана

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографија„Директна линија“ са Владимиром Путином
„Директна линија“ са Владимиром Путином - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Пратите нас
Данас ће се одржати специјални годишњи програм „Директна линија са Владимиром Путином“. Председник ће разговарати са грађанима Русије у таквом формату по 18. пут. Директна линија почиње у 11.00 часова.
Прошле године Кремљ није организовао директну линију због пандемије вируса корона, а Путин је одговорио на питања Руса током велике годишње прес-конференције која је одржана у децембру.
У Кремљу ове године очeкују да ће на Путинову адресу стићи више од милион питања. Како је рекао Песков, активност грађана је традиционално висока. Током директне линије Путин ће бирати питања, а да ли ће бити у форми текста, СМС поруке, видео-снимка, или телефонског разговора биће познато током самог догађаја. Како је рекао портпарол руског председника Дмитриј Песков, сада за разговор са Путином нису потребне камере и телевизија – довољна је одговарајућа апликација на смартфону, а на тај начин комуникације ће и бити стављен акценат током овогодишње директне линије.

Шта питају Руси

Међу питањима са којима се грађани јављају у кол-центар директне линије преовладавају она која се тичу здравства. Грађане брине вакцинација и борба против вируса корона, конкретно коју вакцину да одаберу и какве имају на располагању у клиникама.
Поред огромног броја питања повезаних са вирусом корона, Русе занимају и теме економије. Према речима Пескова, ове године међународна питања брину Русе много мање него раније.
Ипак, грађани имају и питања која се тичу руско-америчких односа, додао је Песков.
Како сматрају стручњаци, Путин ће током директне линије већину времена посветити руским социјалним питањима, а нагласак ће бити на унутрашњој политици. Ипак, они сматрају да ће руски лидер посветити довољно времена и питањима о Украјини, руско-америчком самиту у Женеви, „Северном току 2“ и другим важним спољнополитичким темама.
Традиционалне телевизијске директне линије појавиле су се још за време првог Путиновог мандата. Прва је одржана 24. децембра 2001. године. Председник Русије је тада разговарао са грађанима два часа и 20 минута, док је 2013. године постављен рекорд, када је директна линија трајала четири часа и 47 минута. Године 2018. формат ове емисије је нешто измењен. Тада је Путин уживо одређена питања решавао са представницима регионалне власти, али и са министрима.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала