Чешка демантује позивање амбасадора у руски МИП, Захарова: Спремите се

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЗастава на аутомобилу чешког амбасадора испред зграде Министарства спољних послова Русије у Москви
Застава на аутомобилу чешког амбасадора испред зграде Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Министарство спољних послова Чешке тврди да амбасадор републике у Москви Витјеслав Пивонка није позван у руско Министарство спољних послова како је раније саопштило руско Министарство спољних послова.
„Могу да демантујем да је (амбасадор Чешке у Русији) позван (у руско Министарство спољних послова) како су извештавале стране новинске агенције“, рекла је портпаролка чешког Министарства спољних послова Ева Давидова, преноси новинска агенција ЧТК. Више детаља очекује се касније, додала је Давидова.
Захарова је, међутим, на свом каналу на Телеграму одговорила чешкој колегиници која је негирала да је чешки амбасадор позван у руско Министарство спољних послова.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Узалудно вам је. Будите спремни“, написала је Захарова.
Раније је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила на редовном брифингу да је чешки амбасадор позван у Министарство да би му био изражен став због политизованог метежа усред оптужби из Прага да је Москва умешана у експлозије на војним складиштима 2014. године у селу Врбјетице.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала