„Гарантујемо им пуну безбедност“: Вучић позвао Кривокапићеве ћерке да се врате у Србију

© Tanjug / AP/Lisa LeutnerЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Председник Александар Вучић одбацио је данас да из Србије стижу поруке у Црну Гору које нису ни братске, а ни пријатељске и позивајући ћерке Здравка Кривокапића да се врате и живе у Србији поручио им да ће им Србија гарантовати пуну безбедност.
Вучић је одговарајући на питање новинара, након церемоније обележавања завршетка радова на конструкцији Куле Београд, изнео чињенице које говоре у прилог томе да Србија није учинила ништа лоше Црној Гори у претходних неколико година, за разлику од Подгорице.
„Јесмо ли ми признали независност Боке Которске, Рожаја или неког другог дела Црне Горе, јесмо ли прихватили да се отцепи неки део Црне Горе и рекли зарад европских интеграција ми ћемо да прихватимо тај део Црне Горе као независтан - нисмо, они јесу, признали су независност Косова“, казао је Вучић.
Додаје да је из Подгорице протеран наш амбасадор и то зато што је, како каже, написао о Мојковачкој бици оно што су историјске чињенице и оно са чим се данашње црногорско руководство саглашавало у том тренутку.
"Ми смо њима дали вакцине, а они су део вакцина уместо да дају народу, Албанцима на Косову, што бих и ја учинио, дали, да би понизили Србију оружаним снагама, војсци Косова", каже.
Наводи и да са 400 вакцина, колико су дали војсци Косова, ништа нису помогли јер је то за 200 људи.
„Али, дали су војсци Косова која је против међународних закона формирана супротно Резолуцији 12 44 да би додатно понизили Србију“, нагласио је председник.
Како каже, све што је рекао су чињенице, којима се и они у Црној Гори хвале.
Када је реч о нападу у једном дневном листу у Србији Кривокапићевих ћерки, председник истиче да је апсолутно против напада на породицу, не само Кривокапићеву, већ свачију
„Шта хоћете, да се мешам у рад новина, тада бисте о мени говорили као о диктатору. Да ли се слажем са тим, не, али ви оптужујете Србију због писања таблоида“, казао је.
Истиче да је он сваког дана на црногорским насловним странама и додаје да му је нападана пориодица безброј пута.
„Мене су оптужили пре неки дан у званичним новинама црногорксе власти за државни удар и то као зато што сам ја нешто дојавио патријарху, а нисам ни знао да Кривокапић долази да се нађе са патријархом“, указао је Вучић.
Истиче да ће Кривокапићевим ћеркама држава Србија гарантовати пуну безбедност, али додаје да је требало да о њиховој, како тврде, угрожености обавесте државне органе Србије.
„А не да правите представу за јавност јер представу за јавност по ономе што пише у црногорским медијима могу да правим сваки дан и могу и син и ћерка и цела фамилија свакога дана да ми издају саопштења по том питању, а нећу да говорим о тајкунским медијима у Србији који свакога дана организовано воде хајку“, навео је.
У том смислу, указао је на то да је он најнападаније лице у региону и да због тога још ниједном није заплакао нигде, нити је прогласио иједну државу да стоји иза тога.
Позвао је Кривокапићеве ћерке да дођу у Србију и поручио им да су добродошле да живе овде.
„Гарантоваћемо им безбедност, Србија је земља добрих домаћина и добрих људи и код нас супротно не сме да се дешава“, казао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала