Лукашенко покреће ковидни туризам

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаВакцинација "Спутњиком Ве" у Белорусији
Вакцинација Спутњиком Ве у Белорусији - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко одобрио је безвизне посете овој земљи од 15. јула грађанима 73 земље ради вакцинације против ковида 19, саопштила је новинска агенција Белта.
„Пружа се могућност посете Белорусији без виза од 15. јула 2021. грађанима 73 државе у времену до пет дана за вакцинацију против ковида 19. Ово је предвиђено указом бр. 251 који је данас потписао председник Белорусије Александар Лукашенко“, наводи агенција позивајући се на прес службу шефа државе.
Како јавља агенција, планира се да се вакцинација страних држављана против ковида врши уз плаћање у медицинским организацијама које одређује Министарство здравља. Савет министара Белорусије утврдиће поступак функционисања информационог система за прикупљање, обраду и евидентирање захтева странаца за вакцинацију и процедуру њихове посете земљи.
Пункт за вакцинацију - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2020
Белорусија почела вакцинацију становништва „Спутњиком Ве“
Како се објашњава у саопштењу, установљена процедура за вакцинацију странаца, укључујући прикупљање и обраду пријава у информационом систему, директно пружање услуга и издавање потврде о вакцинацији, примењиваће се на све грађане страних држава, укључујући оне који имају право на безвизни улазак у Белорусију по другим основама.
Раније је председник Белорусије изјавио је да се у земљи производи довољна количина вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) по руској технологији. Према његовим речима, месечно се произведе више од пола милиона доза.
У Белорусији је вакцинација добровољаца руским препаратом „Спутњик Ве“ започела 1. октобра 2020. године. Ова земља била је прва држава после Русије која је званично регистровала вакцину. У Белорусији је успостављена заједничка производња „Спутњика Ве“ која се тренутно користи за вакцинацију становништва.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала