Порука Куртију: Не играјте се безбедношћу Срба на КиМ

© Tanjug / FILIP KRAINCANICКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не треба да се игра питањем безбедности Срба на Косову.
"Добро смо разумели поруку Аљбина Куртија да је ''спреман на све'', само га молимо да се не игра питањем безбедности српског народа на Косову и Метохији, а и нека се сети шта народ мисли о њему, када је почетком године покушао да прошета овим делом покрајине", навео је Петковић у саопштењу.
Он је истакао да се политика не може градити на мржњи и анимозитету према свему српском.
"Зато је Куртију боље да се, уместо за север покрајине, спрема за Брисел, где га очекују тешки разговори о свим отвореним питањима, уместо што енергију троши на јалове претње. Ту ће, пред европским посредницима, морати да одговори и зашто јединој повратници у Ðаковици Драгици Гашић није омогућен достојан живот, због чега јој прете клањем и каменицама", напоменио је Петковић.
Он је додао да је више него јасно да Курти гаји снажну опсесију према свему српском - нашим црквама и манастирима, нашим националним празницима и историји, до опсесије севером Косова и Метохије и језером Газиводе.
"Такав однос је и разумљив - кад немаш своје, својаташ туђе. Зато и покушава да јавности баци прашину у очи како су Газиводе власништво такозваног ''Косова''", а да на север може кад му се прохте.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала