Србија у проблему – Јовић неизвестан за Олимпијске игре

© Фото : fiba.basketballРепрезентативац Србије Стефан Јовић
Репрезентативац Србије Стефан Јовић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Стефан Јовић, репрезентативац Србије који се повредио на утакмици са Филипинима, пропустиће по свему судећи Олимпијске игре. Наиме, он је доживео руптуру мишића и према првим проценама лекара њему предстоји период опоравка од пет до седам недеља, што су свакако лоше вести.
Тријумф „орлова“ над Филипинима у квалификационом мечу за пласман на Олимпијске игре био је горког укуса.
Србија јесте обезбедила лидерску позицију у квалификационој А групи, али је мрљу бацила тешка повреда Стефана Јовића свега четири минута пре краја сусрета.
Стефан Јовић у дуелу против Филипина - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Мук у Пиониру – моменат због ког Србија стрепи /видео/
Искусни плејмејкер који се увек радо одазива на позиве у национални тим, ухватио се за лист ноге и завршио је на паркету после чега се није враћао у игру. Терен је напустио уз помоћ саиграча и медицисног особља, а на прегледима је установљено да се ради о тежој повреди.
Према писању портала Моцарт спорт, прве процене за његов потпуни опоравак су између пет и седам недеља, што јасно указује да ће Србија у Токио морати без Стефана Јовића, у случају да избори пласман на Игре.
Подсетимо, због лакших повреда против Филипина нису играли Никола Калинић и Немања Бјелица, у игру није улазио ни МВП Евролиге Васа Мицић.
Након што су „орлови“ изборили прво место у А групи, у полуфиналу квалификационог турнира одмериће снаге против поражене екипе из дуела Италија - Порторико.
► Лекција из патриотизма: Бити Србин – како то данас поносно звучи
► Ана Дабовић за Спутњик: Злато око врата и балкон – за то се игра и живи
► Несинхронизовани Орлови /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала