Суд донео одлуку: Потврђена оптужница против Мике Алексића

Мика Алексић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против власника школе глуме Мирослава Мике Алексића, којом га тужилаштво терети за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.
На одлуку суда Алексић и његов бранилац имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду у року од три дана.
У саопштењу суда се прецизира да је кривично ванпретресно веће суда 29. јуна донело је решење којим је потврдило оптужницу Вишег јавног тужилаштва у Београду
"Испитујући оптужницу, кривично ванпретресно веће је стало на становиште да прикупљени докази током предистражног и истражног поступка дају довољно основа за закључак да је окривљени оправдано сумњив да је извршио кривична дела која су предмет оптужбе", наводи се у саопштењу.
Алексић се налази у притвору од хапшења 16. јануара ове године, који му је последњи пут продужен 18. јуна за још 30 дана да не би у кратком року поновио кривична дела и због узнемирења јавности.
Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду од 21. априла Алексић се терети за извршење два продужена кривична дела силовања, два кривична дела силовања, једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела дела недозвољених полних радњи, на штету седам девојака.
Њега је прва пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо су се оптужбама против њега придружиле и друге девојке.
У видеу погледајте шта је супруга Мике Алексића говорила о њему у емисији Марине Рајовић Савић "Док анђели спавају".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала