Век Комунистичке партије Кине у 18 слика

Пратите насTelegramOdyssey
Странка са највише чланова на свету, Комунистичка партија Кине (КПК) данас слави стоту годишњицу.
Приказујемо Вам кључне тренутке ове прославе.
© REUTERS / Carlos Garcia RawlinsУ Пекингу је одржана спектакуларна прослава стогодишњице Комунистичке партије Кине. На тргу Тјенанмен одржана је свечана скупштина која је окупила све лидере Кине и представнике различитих слојева становништва.

У Пекингу је одржана спектакуларна прослава стогодишњице Комунистичке партије Кине. На тргу Тјенанмен одржана је свечана скупштина која је окупила све лидере Кине и представнике различитих слојева становништва. - Sputnik Србија
1/17
У Пекингу је одржана спектакуларна прослава стогодишњице Комунистичке партије Кине. На тргу Тјенанмен одржана је свечана скупштина која је окупила све лидере Кине и представнике различитих слојева становништва.

© REUTERS / Carlos Garcia RawlinsНа тргу Тјенанмен постављен је украс који се састоји од три црвена лука. На средишњем је грб Комунистичке партије Кине, на бочним су написене године 1921. и 2021. Око трга стоји 100 црвених застава.

На тргу Тјенанмен постављен је украс који се састоји од три црвена лука. На средишњем је грб Комунистичке партије Кине, на бочним су написене године 1921. и 2021. Око трга стоји 100 црвених застава. - Sputnik Србија
2/17
На тргу Тјенанмен постављен је украс који се састоји од три црвена лука. На средишњем је грб Комунистичке партије Кине, на бочним су написене године 1921. и 2021. Око трга стоји 100 црвених застава.

© REUTERS / Carlos Garcia RawlinsПрослави је присуствовало 70.000 учесника који су представљали све етничке групе и све слојеве кинеског друштва. На фотографији су учесници параде на тргу Тјенанмен у Пекингу.

Прослави је присуствовало 70.000 учесника који су представљали све етничке групе и све слојеве кинеског друштва. На фотографији су учесници параде на тргу Тјенанмен у Пекингу. - Sputnik Србија
3/17
Прослави је присуствовало 70.000 учесника који су представљали све етничке групе и све слојеве кинеског друштва. На фотографији су учесници параде на тргу Тјенанмен у Пекингу.

© AP Photo / Mark SchiefelbeinАвиони и хеликоптери формирали су бројеве 100 и 71 на небу над Тргом Тјенанмен (наредног октобра Народна Република Кина ће прославити 72 године од оснивања).

Авиони и хеликоптери формирали су бројеве 100 и 71 на небу над Тргом Тјенанмен (наредног октобра Народна Република Кина ће прославити 72 године од оснивања). - Sputnik Србија
4/17
Авиони и хеликоптери формирали су бројеве 100 и 71 на небу над Тргом Тјенанмен (наредног октобра Народна Република Кина ће прославити 72 године од оснивања).

© REUTERS / CNSphotoКада је одјекнуло 100 пуцњева, почасна гарда поставила је кинеску заставу на трг. Потом се током интонирања државне химне одржала церемонија подизања заставе.
Када је одјекнуло 100 пуцњева, почасна гарда поставила је кинеску заставу на трг. Потом се током интонирања државне химне одржала церемонија подизања заставе. - Sputnik Србија
5/17
Када је одјекнуло 100 пуцњева, почасна гарда поставила је кинеску заставу на трг. Потом се током интонирања државне химне одржала церемонија подизања заставе.
© AFP 2022 / Greg BakerКинези на прослави 100. годишњицу оснивања Комунистичке партије Кине у Пекингу.

Кинези на прослави 100. годишњицу оснивања Комунистичке партије Кине у Пекингу. - Sputnik Србија
6/17
Кинези на прослави 100. годишњицу оснивања Комунистичке партије Кине у Пекингу.

© REUTERS / Thomas PeterКинески председник Си Ђинпинг, генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине, одржао је говор са говорнице постављене на бедему Забрањеног града и употребио је реч „народ“ више од 80 пута. На фотографији: Реприза говора Си Ђинпинга током прославе стоте годишњице Комунистичке партије Кине.

Кинески председник Си Ђинпинг, генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине, одржао је говор са говорнице постављене на бедему Забрањеног града и употребио је реч „народ“ више од 80 пута. На фотографији: Реприза говора Си Ђинпинга током прославе стоте годишњице Комунистичке партије Кине. - Sputnik Србија
7/17
Кинески председник Си Ђинпинг, генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине, одржао је говор са говорнице постављене на бедему Забрањеног града и употребио је реч „народ“ више од 80 пута. На фотографији: Реприза говора Си Ђинпинга током прославе стоте годишњице Комунистичке партије Кине.

© AP Photo / Ng Han GuanВојни оркестар на тргу Тјенанмен у Пекинг.

Војни оркестар на тргу Тјенанмен у Пекинг. - Sputnik Србија
8/17
Војни оркестар на тргу Тјенанмен у Пекинг.

© AFP 2022 / Wang Zhao Кинеске власти и даље се придржавају строгих здравствених мера, тако да су само новинари у потпуности вакцинисани против ковида 19 били акредитовани за праћење прославе.
Кинеске власти и даље се придржавају строгих здравствених мера, тако да су само новинари у потпуности вакцинисани против ковида 19 били акредитовани за праћење прославе. - Sputnik Србија
9/17
Кинеске власти и даље се придржавају строгих здравствених мера, тако да су само новинари у потпуности вакцинисани против ковида 19 били акредитовани за праћење прославе.
© REUTERS / Carlos Garcia RawlinsМере безбедности појачане су последњих недеља у Пекингу. Станице метроа су затворене.
Мере безбедности појачане су последњих недеља у Пекингу. Станице метроа су затворене. - Sputnik Србија
10/17
Мере безбедности појачане су последњих недеља у Пекингу. Станице метроа су затворене.
© REUTERS / Carlos Garcia RawlinsКинески војници током прославе 100 година Комунистичке партије Кине у Пекингу.
Кинески војници током прославе 100 година Комунистичке партије Кине у Пекингу. - Sputnik Србија
11/17
Кинески војници током прославе 100 година Комунистичке партије Кине у Пекингу.
© AFP 2022 / Wang ZhaoГодишњица оснивања КПК слави се 1. јула, али овај датум није тачан. КПК је основана на првом конгресу 1921. године у Шангају. Тачан датум његовог одржавања дуго је остао непознат и није разјашњен до педесетих година прошлог века, када је Совјетски Савез предао Кини документе у којима се наводи да је конгрес одржан од 23. до 31. јула.
Годишњица оснивања КПК слави се 1. јула, али овај датум није тачан. КПК је основана на првом конгресу 1921. године у Шангају. Тачан датум његовог одржавања дуго је остао непознат и није разјашњен до педесетих година прошлог века, када је Совјетски Савез предао Кини документе у којима се наводи да је конгрес одржан од 23. до 31. јула. - Sputnik Србија
12/17
Годишњица оснивања КПК слави се 1. јула, али овај датум није тачан. КПК је основана на првом конгресу 1921. године у Шангају. Тачан датум његовог одржавања дуго је остао непознат и није разјашњен до педесетих година прошлог века, када је Совјетски Савез предао Кини документе у којима се наводи да је конгрес одржан од 23. до 31. јула.
© REUTERS / Tyrone SiuКада је основана, КПК је имала 55 чланова, а данас их има више од 95 милиона. На фотографији: Рибарски чамци украшени кинеским и хонгконшким заставама током прославе стоте годишњице Комунистичке партије Кине у Пекингу.

Када је основана, КПК је имала 55 чланова, а данас их има више од 95 милиона. На фотографији: Рибарски чамци украшени кинеским и хонгконшким заставама током прославе стоте годишњице Комунистичке партије Кине у Пекингу. - Sputnik Србија
13/17
Када је основана, КПК је имала 55 чланова, а данас их има више од 95 милиона. На фотографији: Рибарски чамци украшени кинеским и хонгконшким заставама током прославе стоте годишњице Комунистичке партије Кине у Пекингу.

© AFP 2022 / Wang ZhaoКПК је једна од ретких комунистичких партија на свету која је још увек на власти. На фотографији: Фотографисање пре почетка параде у Пекингу.

КПК је једна од ретких комунистичких партија на свету која је још увек на власти. На фотографији: Фотографисање пре почетка параде у Пекингу. - Sputnik Србија
14/17
КПК је једна од ретких комунистичких партија на свету која је још увек на власти. На фотографији: Фотографисање пре почетка параде у Пекингу.

© AFP 2022 / Wang Zhao Кинеска комунистичка партија слави 100 година постојања.

Кинеска комунистичка партија слави 100 година постојања. - Sputnik Србија
15/17
Кинеска комунистичка партија слави 100 година постојања.

© REUTERS / Tingshu WangПрема многим аналитичарима, Комунистичка партија Кине сада је на врхунцу.

Према многим аналитичарима, Комунистичка партија Кине сада је на врхунцу. - Sputnik Србија
16/17
Према многим аналитичарима, Комунистичка партија Кине сада је на врхунцу.

© AP Photo / Ng Han GuanУчесници прославе стогодишњице Комунистичке партије Кине на тргу Тјенанмен у Пекинг.

Учесници прославе стогодишњице Комунистичке партије Кине на тргу Тјенанмен у Пекинг. - Sputnik Србија
17/17
Учесници прославе стогодишњице Комунистичке партије Кине на тргу Тјенанмен у Пекинг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала