Америчка војска испробава „магичну пилулу“: Спречава старење и убрзава опоравак од повреда

CC0 / Pixabay/Military_Material / Амерички војник
Амерички војник - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2021
Пратите нас
Америчка војска развила је таблету за успоравање последица старења и убрзавање опоравка од повреда, а биће испробана на војницима у клиничком испитивању које је планирано за следећу годину. То је део ширег плана Пентагона за „унапређење људских способности“.
Тестирање пилуле спроводи америчка Команда за специјалне операције, а Лиза Сандерс, директор за науку и технологију у тој Команди наводи да она „има потенцијал да, уколико тестирања буду успешна, одложи старење, спречи наступање повреда, што на невероватан начин мења ствари“, пише „Брејкинг дифенс“.
Војници француске војске у бази у Чаду - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2018
Каква је будућност ратовања: Долазе војници-роботи
„Завршили смо претклиничка испитивања безбедности и дозирања, као први корак пред тестирање успешности које ће бити спроведено у 2022“, рекао је Тим Хокинс, портпарол Команде.
Команда специјалних операција ради на развоју пилуле заједно са приватном биотехнолошком лабораторијом „Метро Интернешнел Бајотек“.
Пилула је заснована на такозваном „малом молекулу перформанси“.
„Не ради се о стварању физичких особина које већ природно не постоје, већ о побољшању спремности наших снага тако што би им биле побољшане карактеристике које се обично смањују са годинама“, рекао је Хокинс.
Како је објаснио, ова пилула моћи ће да се користи не само за војнике, већ и за цивиле, а побољшава људске перформансе, као што су повећана издржљивост и бржи опоравак од повреда.
„Мали молекул“ у биологији је органско једињење које има малу молекуларну масу, а многи од њих регулишу биолошке процесе и често су база за разне лекове.
Састав пилуле за сада је тајна, али на сајту компаније „Метро Бајотек“ наводи се да су развили једињења за синтетисање никотинамид аденин динуклеотида (НАД+), који је „од критичне важности за функцију живих ћелија“.
Ниво НАД+ опада годинама, а научници сматрају да је то повезано са старењем и бројним обољењима.
Претклиничке студије показују како повећање НАД+ може да помогне у борби против болести и опадања функција као последице старења. Тако би одржавање оптималних нивоа НАД+ помогло људима да живе дуже и здравије.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала