Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Филип Филиповић и Соња Васић пишу историју Олимпијских игара

© AP Photo / Jae C. HongОлимпијски пламен Токио 2020.
Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2021
Пратите нас
Након што је Међународни олимпијски комитет дао могућност националним олимпијским комитетима да на Олимпијским играма државну заставу по први пут носе мушки и женски спортиста, донета је одлука да заставу Републике Србије на свечаној церемонији отварања Игара у Токију понесу ватерполиста Филип Филиповић и кошаркашица Соња Васић.
Одлуку о томе који ће спортиста носити српску заставу на церемонији отварања Олимпијских игара доноси извршни одбор Олимпијског комитета на предлог Спортске комисије, а одлучујући у одабиру су успех и оданост Србији код домаћих спортиста.
Тако је 2008. године у Пекингу заставу носио Новак Ђоковић, 2016. у Рио де Жанеиру Ивана Анђушић Максимовић, репрезентативка Србије у стрељаштву, да би овога пута велика част први пут у историји Игара припала двома спортистима.
Филип Филиповић један је од најбољих ватерполиста света, са репрезентацијом Србије освојио је све што се могло освојити, а у Токију ће са осталим „делфинима“ бранити злато са Игара у Рију.
Са друге стране, МВП недавно завршеног Европског првенства у кошарци, Соња Васић, ове године ће уз Јелену Брукс учествовати на својим опроштајним Олимпијским играма, пошто ће њих две након Токија у заслужену репрезентативну „пензију“.
Српске кошаркашице бране бронзу са прошлих Игара, а Васићева је за Спутњик изјавила да иако су Сједињене Државе фаворити за освајање златне медаље, чуда су могућа, те да можемо да очекујемо добар пласман наше женске кошаркашке репрезентације.
Терзић саопштио шири списак одбојкашица за Олимпијске игре
Рукометаши Србије задовољни након јунске акције /видео/
Момак са Космета донео злато Србији, Тадић заузео пето место
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала