Азури су прошли, али су огорчени на контроверзног словеначког арбитра /видео/

© AFP 2023 / VALENTYN OGIRENKOСловеначки судија Славко Винчић
Словеначки судија Славко Винчић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Италије пласирала се у полуфинале Европског првенства, али јавност на Апенинском полоустрву и даље је у неверици због јединог гола који су Азури примили у дуелу против Белгије. У центру пажње био је словеначки арбитар Славко Винчић који је показао на белу тачку у надокнади првог полувремена.
Играла се завршница првог полувремена када је фудбалер Белгије Џереми Доку оборен у казненом простору Италије. Ђовани ди Лоренци је одгурнуо крилног нападач Белгије и Винчић је проценио да је то једанеастерац.
Контакт је постојао, али пенали се нису судили ни за жешће стартове, те су медији у Италији „разапели“ Винчића због одлуке да покаже на белу тачку.
Познати италијански новинар Танкреди Палмери на Твитеру је написао да се ради о „апсолутној крађи“, док је Алесандро Алтобели, некадашњи нападач Интера, у студију Раи спорта изјавио да би Винчић требало да добије неку награду великодушност.
​„Дао бих награду за великодушност године Славку Винчићу. Дати пенал за овај старт је смешно, поготову у утакмици од оваквог значаја“, казао је Алтобели за италијанску телевизију.
УЕФА је указала велико поверење Винчићу тиме што му је дала шансу да суди најзвучнију утакмицу четвртфинала, а добро је познато какву историју има словеначки арбитар.
Подсећамо, Винчић се у мају прошле године нашао међу 35 особа ухапшених у луксузној вили у околини Бијељине, где је затечен у друштву сумњивих особа и једне девојке из Србије, препознате у јавности по занимању „старлете“.
„Највећа грешка у мом животу“, рекао је Винчић након што је пуштен из притвора.
Винчић је саслушан као сведок и враћен је у Словенију, уз образложење да се у вили нашао због пословног састанка.
„Добио сам позив да се придружим журки. Прихватио сам то, отишао сам са пословним пријатељима, али никога од људи тамо нисам препознао“, рекао је Винчић.
Све се завршило на томе, Винчић није сносио последице, већ је наставио да обавља посао фудбалског судије – чак и на Европском првенству.
Словенац добио подсећање на „највећу грешку“: „Ухапшен на забави са старлетама у Српској...“
Чудесна утакмица у Санкт Петербургу – Шпанија после драме избацила Швајцарску!
Две „голчине“ одвеле Италију у полуфинале – крај за првог фаворита! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала