Експеримент у Немачкој: Електрични ауто-пут, камиони као тролејбуси /видео/

© Фото : Youtube/Siemens/PrintscreenЕлектрична мрежа за камионе у Немачкој
Електрична мрежа за камионе у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Пратите нас
Камиони на ауто-путу између немачких градова Купенхајм и Гагенау могу да се крећу слично као тролејбуси – тако што се закаче на електричну мрежу која је експериментално постављена. Ради се о експерименталним камионима који у исто време имају и дизел и електро мотор, али и пантограф којим се прикључују на мрежу.
Тренутно се тестира пет оваквих камиона на делу ауто-пута дугом 3,4 километра у оквиру експеримента познатог као „Ихајвеј“ који спроводе „Сименс“ и „СПЛ Пауерлајнс“, а финансира држава.
Трећа деоница експерименталне мреже недавно је завршена, а камиони на овај начин могу директно да користе струју из мреже за кретање, али и за пуњење батерија, преноси „Аутомотив ворлд“.
Поред овог ауто-пута, исти системи се већ тестирају и на још два места, ауто-путу у близини франкфуртског аеродрома и на делу ауто-пута између Рајнфелда и Либека.
План је да до 2023. године у Немачкој 300 километара ауто-путева има овакву мрежу, док је до 2030. препоручено да мрежа буде изграђена на 4.000 километара ауто-путева.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала