Контроверзни Аустралијанац признао: Ђоковић је бог

© AP Photo / Alastair GrantНик Кирјос, аустралијски тенисер
Ник Кирјос, аустралијски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Пратите нас
Ник Кирјос, аустралијски тенисер кога карактеришу учестале контроверзне изјаве, након што је навео да представља претњу успеху Новака Ђоковића на Вимблдону, рекао је да је Србин – бог.
Аустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Јавио се Ђоковићев мрзитељ: „Могу да му направим проблем, он је изневерио спорт“
Момак рођен у Камбери, прошао је прво коло Вимблдона уз доста муке, пошто је његов меч са Игом Умбером прекинут због мрака, а прерастао у маратонски дуел који се играо у пет сетова и трајао три и по сата.
Кирјос је ове године учествовао само на турнирима у Аустралији, те му је Вимблдон прво појављивање још од фебруара.
Можда је један од разлога неизвесности његове прве победе у Лондону чињеница да се није такмичио скоро четири месеца, али је Аустралијанац добро познат по својим изјавама, уочи лондонског Гренд слема стигао да најави да представља претњу Новаку Ђоковићу у освајању његове 20. Гренд слем титуле.
„Потпуно је лудо то што сам одиграо само неколико турнира у последње две године, а и даље сам један од неколицине који могу да Ђоковићу направе проблем. То је благослов. Могу да не играм колико год дуго, а људи ће и даље желети само један меч, желеће Кирјоса против Ђоковића, и то показује колико ја доносим овом спорту", рекао је Кирјос за британски „Телеграф“.
Ипак, Кирјос је признао ко су главни „богови“ тениса.
„Не може свако да буде Федерер, Надал или Ђоковић. То су спортисти који постоје једном у деценији. Они су богови. Морате да имате људе који су само нормални, који могу да доведу друге навијаче да их гледају. Осећам да сам ја један од тих људи“, навео је Кирјос.
Како би поткрепио своју „нормалност“, харизматични тенисер је током меча другог кола Вимблдона против Ђанлуке Магера у ком је славио знатно лакше него у првом, на меч лопту пришао једној обожаватељки изгледајући као да узима савет од ње, да би после освојеног поена изјавио да не може да је загрли.
У трећем колу Вимблдона Кирјос ће се састати са Канађанином Феликсом Оже-Алијасимом.
Да ли Новак има нови циљ?
Федерер вратио сат уназад! /видео/
Медведев очитао лекцију шпанском вундеркинду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала