"Устанак Мавра" : Ухапшена наоружана група, побегли од полиције у шуму

© REUTERS / Charles Platiau Група радио-диспечера америчког Ратног ваздухопловства
Група радио-диспечера америчког Ратног ваздухопловства - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Пратите нас
Једанаест тешко наоружаних, самозваних припадника милиције, ухапшено је данас у близини Бостона, када су их зауставили припадници полиције Масачусетса.
Двојица мушкараца приведена су рано јутрос, док су полицајци преговарали са вођом групе, тражећи да се мирно предају, па је још седам особа лишено слободе у току преподнева, наводи се у саопштењу полиције, преноси Ројтерс.
Полиција је даљом претрагом на терену пронашла још двоје људи, чиме је се број ухапшених попео на 11, преноси Танјуг.
Нема извештаја да је дошло до размене ватре, а није пријављено да има повређених у инциденту, који је почео сат иза поноћи, када је, према саопштењу, полиција уочила два аутомобила у зауставној траци и групу мушкараца у маскирним униформама и наоружане пушкама и пиштољима који су стајали поред возила.
Група, за коју медији наводе да се ради о организацији „Устанак Мавра“, чији је вођа објаснио полицији да путују на неки „тренинг“, разбежала се у оближњу шуму након што је полиција затражила њихове легитимације и дозволе за оружје.
Полиција је затим затворила ауто-пут око 22 километара северно од Бостона, и затражила од локалног становништва да се склони на сигурно.
После преговора са полицијом, која је стезала обруч, ова група се предала, па је међудржавни ауто-пут поново отворен.
„Вођа ове групе је рекао да њихова идеологија није антидржавна, али није познато који су њихови циљеви“, саопштио је званичник полиције Масачусетса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала