„Погодиле су ме речи човека из Босне, све сам постигао захваљујући Србији“

© REUTERS / Kai PfaffenbachСрпски бацач кугле Асмир Колашинац
Српски бацач кугле Асмир Колашинац  - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2021
Пратите нас
Асмир Колашинац, репрезентативац Србије у бацању кугле, открио је да је требало да наступа за Босну и Херцеговину, али је то одбио због начина на који су се функционери тамошњег Атлетског савеза односили према њему.
Он је говорио за телевизију „Фејс“ и навео је да Атлетски савез Србије има већи буџет него комплетан буџет за спорт у целој Босни.
„Крајем 2007. године сам био при крају са студијама и тада је постојала могућност да наступам за Босну, још нисам наступао за Србију. У том тренутку су постојала три боља бацача у Србији и некако је можда било логично да размишљам у том смеру, тада ми је један човек, не бих га помињао јер је умро, рекао 'ако мислиш да ћеш икада бацити олимпијску норму, онда си ти много амбициозан момак'“, рекао је Колашинац.
Како је навео, то га је погодило, али и мотивисало.
„Отишао сам и одлучио за Србију и из овог угла, уопште се не кајем, јер сам овамо тако дочекан, толико се улагало у мене, све што сам постигао у каријери постигао сам захваљујући држави Србији која је улагала и још улаже. Тај закон о спорту овамо функционише перфектно и заиста сам поносан због тога", рекао је Колашинац.
Он је додао да му је жеља да помаже млађима, а посебно је поменуо и нову узданицу Србије у бацању кугле.
„Ми сада имамо још једног бацача из Санџака, Армина Синанчевића, који је фантастичан, желим и њега да споменем. Један од првих људи који му је помогао и дао му прве бацачке патике, сам био ја 2015. године, када сам био најбољи, он је дошао код мене у Сјеницу, ја сам га усмерио у том смеру и он сад постиже сјајне резултате и заједно ћемо бити на Олимпијским играма. То је један од мојих циљева, да пренесем то знање млађима, без неке накнаде, јер сам се и у финансијском смислу остварио", закључио је Колашинац.
► Катастрофа је настала због „поруке баки и деки“?! /фото, видео/
► Ракија, со и погача на дочеку светске боксерске легенде у Београду /видео/
► Хабиб се враћа првој љубави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала