Поповић: Стиже супстанца за производњу 250.000 доза „Спутњика Ве“ у Торлаку“

© Sputnik / Лола ЂорђевићУ „Торлаку“ почела производња руске вакцине
У „Торлаку“ почела производња руске вакцине - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
Пратите нас
Министар у Влади Србије и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом, Ненад Поповић, најавио је да ће сутра у Србију бити допремљена значајна количина супстанце за производњу вакцине „Спутњик Ве“ у Институту Торлак.
„Ради се о количини супстанце довољној за производњу преко 250.000 доза компоненте 1. После десетак дана, према најавама наших руских партнера, у Србију би требало да буде допремљена супстанца за производњу исте количине вакцина компоненте 2. Очекујемо да ће Торлак у следеће две недеље имати око 550.000 вакцина Спутњик Ве компоненте 1 и компоненте 2“, рекао је Поповић.
Он је у саопштењу навео да ће након производње вакцине на Торлаку, по 18 узорака од сваке серије, бити упућено на руски Институт Гамалеја где ће се извршити контрола узорака, а после тога вакцине ће моћи да буду пуштене у промет.
„Очекујемо да се то догоди у року од три недеље од када узорци пристигну у Гамалеју“, навео је Поповић који се налази у Москви, пренео је Танјуг.
Он је истакао да ће супстанца редовно пристизати у Србију, по динамици коју су утврдиле српска и руска страна, све до испуњења уговора који, у почетној фази, подразумева производњу четири милиона вакцина.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала