Седница о тумачењима три закона неће бити одржана

Пратите нас
Седница Одбора за уставна питања и законодавство на којој је требало да буду усвојена аутентична тумачења три закона која се тичу спорова грађана са банкама, неће бити одржана, сазнаје Танјуг у Скупштини Србије.
Седница је требало да буде одржана сутра, а део јавности је у међувремену аутентична тумачења оценио као спорна.
Реч је о законима о облигационим односима, о заштити потрошача и о заштити корисника финансијских услуга.
Најаву доношења Аутентичног тумачења Скупштине Србије, Удружење банака оценило је као стављање тачке на вишегодишње спорење око оправданости банкарских накнада, а које је, према њиховој оцени, постало озбиљна претња стабилности финансијског система, постигнутом нивоу макроекономског развоја, а самим тим и стандарду и интересима свих грађана Србије.
Међутим, због најаве усвајања аутентичних тумачења поментуих закона, Управни одбор Адвокатске коморе Србије одлучио је да у понедељак, 5. јула, буде организована једнодневна обустава рада адвоката на целој територији Србије.
Посланик СНС Владимир Ђукановић објавио је синоћ на Фејсбуку да је замолио колеге посланике да повуку из скупштинске процедуре захтеве за аутентичним тумачењем тих закона.
„Разговарао сам са председником Александром Вучићем и он се сложио да овим путем замолим колеге народне посланике, који су поднели захтеве за аутентичним тумачењем чланова Закона о заштити потрошача, Закона о облигационим односима и Закона о заштити корисника финансијских услуга, да те захтеве повуку из процедуре“, навео је Ђукановић.
„Као одговорни људи дужни смо најпре да мислимо о интересима грађана, јер они су најбитнији. Зато апелујем на колеге да повуку захтеве из процедуре“, написао је Ђукановић, преноси Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала